Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Λιάπη με τον Βούλγαρο ομόλογο του

Συνάντηση Λιάπη με τον Βούλγαρο ομόλογο του

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Petar Mutafchiev, είχε χτες, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005, στη Θεσσαλονίκηο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν […]

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Petar Mutafchiev, είχε χτες, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005, στη Θεσσαλονίκη<...>ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την προώθηση και προβολή του τρένου υψηλών ανέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας, ώστε να αποκτήσει περισσότερη επιβατική κίνηση, αλλά και την πρωτοβουλία που προωθεί η ελληνική Προεδρία στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ανέσεων μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της Ν.Α. Ευρώπης. Συμφώνησαν επίσης σε Κοινή Δήλωση:


  • Την αναβάθμιση της υποδομής των μεταφορών κατά μήκος του Πανευρωπαϊκού `Αξονα IV και ειδικότερα την βελτίωση του σιδηροδρομικού `Αξονα ΙV (Θεσσαλονίκη – Σόφια – Vidin Kalafat) έως το 2011,
  • τη δημιουργία αυτοκινητοδρόμου έως το 2013,
  • την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι του Lom έως το 2013.

Συμφωνήθηκε επίσης η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για τη βελτίωση των διασυνοριακών διελεύσεων μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας, με την υπογραφή και του σχετικού Πρωτοκόλλου που προωθείται στο πλαίσιο του `Αξονα Χ, καθώς και η προώθηση της απελευθέρωσης των λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν τις δύο χώρες.
Και οι δύο Υπουργοί επιβεβαίωσαν το άριστο κλίμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους και την πρόθεση τους να συνεχιστεί αυτή με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης: “Με τη σημερινή μας συνάντηση έχουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να δηλώσουμε τη σταθερή πολιτική βούληση και των δύο πλευρών για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη βελτίωση των υποδομών και την ανάπτυξη των μεταφορών στην περιοχή μας. Επιπλέον στηρίζουμε την ενταξιακή πορεία της Βουλγαρίας και είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στη γείτονα χώρα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024