Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία στον τουρισμό ζήτησε από τον Πρέσβη της Ινδίας ο Ψωμιάδης
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Συνεργασία στον τουρισμό ζήτησε από τον Πρέσβη της Ινδίας ο Ψωμιάδης

Τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, κ. Dilip Sinha, υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του. Τον κ. Sinha συνόδευε η επίτιμη πρόξενοςστη […]

Τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, κ. Dilip Sinha, υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του. Τον κ. Sinha συνόδευε η επίτιμη πρόξενος<...>στη Θεσσαλονίκη, κα Υβόννη Αλεξανδρίδου.

Ο κ. Ψωμιάδης καλωσόρισε τον πρέσβη μιας χώρας που είναι «από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον κόσμο», όπως είπε. «Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη δύναμη στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ελλάδα και Ινδία μας συνδέει ο Μέγας Αλέξανδρος» τόνισε. Ο νομάρχης ζήτησε συνεργασία για την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε στα προτερήματα της Θεσσαλονίκης όπως το μεγάλο Λιμάνι της Βαλκανικής, το αεροδρόμιο που αναβαθμίζεται, την Εγνατία Οδό και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με πρωτεύουσες των Βαλκανίων.

Από την πλευρά του, ο Ινδός πρέσβης που βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 5 μήνες, ενώ για πρώτη φορά επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και στην προσπάθεια της Ινδίας να αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, της ναυπηγικής και των κατασκευαστικών εταιριών. «Η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια. Θεσσαλονίκη και Καλκούτα είναι αδελφοποιημένες πόλεις και πρέπει να χτίσουμε πάνω σ’ αυτή τη σχέση» είπε, τονίζοντας ότι επιδιώκει την ενίσχυση της συμμετοχής της Ινδίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η εγκάρδια συζήτηση έφτασε μέχρι τη Ναργκίς και τις διασκευές ινδικών τραγουδιών που έγιναν επιτυχίες στην Ελλάδα με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη. Τέλος, ο νομάρχης χάρισε στον πρέσβη ένα ασημένιο πρόπλασμα κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ο πρέσβης του χάρισε ένα λεύκωμα για την πατρίδα του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024