Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞανά σε λειτουργία τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ
Χωρίς ρεύμα, εξαερισμό και νερό στις τουαλέτες το Ντομοντέντοβο στη Ρωσία

Ξανά σε λειτουργία τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ

Τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης άρχισαν και πάλι να λειτουργούν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή καλύπτοντάς την με ένα στρώμα χιονιού […]

Τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης άρχισαν και πάλι να λειτουργούν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή<...> καλύπτοντάς την με ένα στρώμα χιονιού ύψους μισού μέτρου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας (FAA) ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα αναχωρούν από τα αεροδρόμια JFK, La Guardia και Newark με καθυστέρηση 15 λεπτών κατά μέσο όρο. Επίσης, ξανάρχισαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βοστόνης, ενώ στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας σημειώνονται μεγαλύτερες καθυστερήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τις δύο ώρες.

Εισαγγελική έρευνα για το χάος στα δύο αεροδρόμια της Μόσχας
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την εισαγγελία της Μόσχας να αρχίσει έρευνα για το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας εξαιτίας της κακοκαιρίας. “Διεξάγεται έρευνα στα διεθνή αεροδρόμια του Σερεμέτιεβο και Ντομοντέντοβο για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τις μεγάλες αυτές καθυστερήσεις”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ερευνητές βρέθηκαν στα δύο αεροδρόμια για να εξετάσουν την κατάσταση από κοντά και με σκοπό να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των επιβατών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε περισσότερες από 200 πτήσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες στα δύο αεροδρόμια. Στο Ντομοντέντοβο διακόπηκε για πολλές ώρες η ηλεκτροδότηση. Επίσης διακόπηκε ο εξαερισμός και η παροχή νερού στις τουαλέτες, σύμφωνα με επιβάτες.

Η ηλεκτροδότηση επανήλθε στο Ντομοντέντοβο και σύμφωνα με εκπρόσωπό του αεροδρομίου, οι χώροι που προορίζονται για τους επιβάτες λειτουργούν πλέον κανονικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024