Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπογραφή Μνημονίου Ολυμπιακής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Υπογραφή Μνημονίου Ολυμπιακής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης κ. Chen Zhili, πραγματοποίησε την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005, στο Κυβερνητικό Μέγαρο του Πεκίνουη Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου […]

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης κ. Chen Zhili, πραγματοποίησε την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2005, στο Κυβερνητικό Μέγαρο του Πεκίνου<...>η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου να συζητήσουν θέματα για την ολυμπιακή προετοιμασία της Κίνας και να υπογράψουν το Μνημόνιο Ολυμπιακής Συνεργασίας των δύο χωρών.

Η Αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης ανέφερε ότι “πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της κ. Πετραλιά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε από τις δύο χώρες, να είναι η Ελλάδα αποκλειστικά η τιμώμενη χώρα στο Πεκίνο το 2008 και πρόσθεσε ότι “η επίσκεψη της Αν. Υπουργού στην Κίνα, η οποία διανύει περίοδο εντατικοποίησης των ρυθμών ολυμπιακής προετοιμασίας, είναι μία πολύτιμη βοήθεια”. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την επιθυμία να δει πολύ σύντομα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, στην Κίνα.

Από την πλευρά της, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά μετέφερε στην κ. Chen Zhili τους θερμούς χαιρετισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, αλλά και την ικανοποίηση του από την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και της ανακοίνωσε ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κίνα, έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας το CCTV (700 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο) και το Beijin TV στις εκπομπές `Dialogue`, και `Οδεύοντας προς το 2008`, αντίστοιχα, στα πλαίσια των οποίων έκανε μια αναδρομή στην ολυμπιακή προετοιμασία της Αθήνας, χαρακτηρίζοντας “μεγάλο στοίχημα και πρόκληση” για την Κίνα την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση πως “οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία”.

Στέλνοντας το δικό της μήνυμα στον λαό της Κίνας, η κ. Πετραλιά χαρακτήρισε όλους τους Κινέζους πολίτες προνομιούχους, καθώς όπως εξήγησε “τους δίνεται η δυνατότητα, μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, να ανοίξουν ένα παράθυρο στον κόσμο και να προβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό τους αλλά και τα φιλόξενα και φιλικά τους αισθήματα”.

Στη συνέχεια η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού εξήρε τη σημασία του εθελοντισμού σε μια τέτοια διοργάνωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι μόνο υπόθεση των αξιωματούχων αλλά και προσωπική ευθύνη όλων των πολιτών”.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση να προβληθεί αποκλειστικά η χώρα μας από το Πεκίνο του 2008, αλλά και την υπογραφή του μνημονίου ολυμπιακής συνεργασίας, η κ. Πετραλιά επεσήμανε ότι επισφραγίζονται οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις των δύο κρατών και ενισχύεται η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού και τη διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών, μεταξύ Ελλάδας και Κίνας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024