Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπογραφή σύμβασης για δημιουργία Ολυμπιακού Μουσείου στην Αθήνα

Υπογραφή σύμβασης για δημιουργία Ολυμπιακού Μουσείου στην Αθήνα

Σύμβαση για τη δημιουργία μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, υπεγράφη χτες στη Λοζάνη από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ζακ Ρογκ, το υπουργείο Πολιτισμούκαι […]

Σύμβαση για τη δημιουργία μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, υπεγράφη χτες στη Λοζάνη από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ζακ Ρογκ, το υπουργείο Πολιτισμού<…>και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρόκειται για ένα υπερσυγχρονο έργο, όπου θα βρει στέγη όλη η ολυμπιακή κληρονομιά της Αθήνας, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία τεχνολογικά μέσα, διαθέτοντας πλούσιο οπτικό και αθλητικό υλικό από τους αγώνες.

Το Μουσείο θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) και σε ειδική πτέρυγα που θα συνδέεται με το Ολυμπιακό κέντρο της Αθήνας, καθιστώντας το έτσι μοναδικό αθλητικό και πολιτιστικό πόλο επισκεπτών.

Σημειώνεται πως για την κατασκευή του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, το οποίο μαζί με το Μουσείο του Παγκόσμιου Κλασικού Αθλητισμού θα αποτελούν μία μοναδική μουσειακή εγκατάσταση για τα διεθνή αθλητικά δεδομένα, την τεχνική ευθύνη θα έχει η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024