Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥποθαλάσσιο τούνελ στη Κίνα

Υποθαλάσσιο τούνελ στη Κίνα

Το πρώτο υποθαλάσσιο τούνελ της Κίνας ξεκινάει από τον Μάιο τις εργασίες του στη πόλη Xiamen, που ανήκει στην επαρχία Fujian της δυτικής Κίνας, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών του […]

Το πρώτο υποθαλάσσιο τούνελ της Κίνας ξεκινάει από τον Μάιο τις εργασίες του στη πόλη Xiamen, που<...> ανήκει στην επαρχία Fujian της δυτικής Κίνας, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών του αναμένεται να επιτευχθεί το 2010, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού της πόλης.

Η μελέτη εκπόνησης του έργου, που είχε τίτλο `East Passage Project`, εγκρίθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Ανασχηματισμού της Κίνας, ενώ χορηγός της μελέτης ήταν μια ομάδα ηγουμένη της Τράπεζας της Κίνας και αποτελούμενη από την Αγροτική Τράπεζα Κίνας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και την Κρατική Τράπεζα Ανάπτυξης, που προσέφερε δάνεια συνολικού ύψους 2,6 δισ. γιέν ή 313,2 εκατ. δολαρίων για την πραγματοποίηση της μελέτης”, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Zheng Shanjie.

Το μήκος του τούνελ θα είναι περίπου εννιά χιλιομέτρων και το βάθος του θα είναι 70 μέτρα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,25 δισ. γιέν ή στα 391,5 εκατ. δολάρια, κατά την Δημοτική Επιτροπή.

Ακόμα, το τούνελ θα έχει έξι διαδρόμους και η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 80 χλμ. την ώρα. Επίσης, για κάθε τερματικό σταθμό θα υπάρχει και μια γραμμή εξπρές.

Να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση αυτού του τούνελ θα αποτελεί τον τρίτο τρόπο συνδεσιμότητας του νησιού Xiamen με την ηπειρωτική χώρα της Κίνας, καθώς ήδη υπάρχουν οι γέφυρες `Xiamen Bridge` και `Haicang Bridge`.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, “το τούνελ θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κίνησης, καθώς θα ελαττώσει κατά 30% την κίνηση των δύο γεφυρών”. Ακόμα, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν στο γεγονός ότι “η κατασκευή του υποθαλάσσιου τούνελ αποτελεί την καλύτερη λύση, καθώς κατά αυτό τον τρόπο προστατεύεται το περιβάλλον”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024