Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑ. Γκερέκου: Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών αναδεικνύει τη χώρα ως προορισμό Αθλητικού Τουρισμού
Ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου

Α. Γκερέκου: Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών αναδεικνύει τη χώρα ως προορισμό Αθλητικού Τουρισμού

“Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν αναδεικνύει μόνο αξίες και αρχές, αλλά και τις πολλές και σημαντικές συνέργιες που υπάρχουν και πρέπει να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν, ανάμεσα στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που σήμερα…

“Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας δεν αναδεικνύει μόνο αξίες και αρχές, αλλά και τις πολλές και σημαντικές συνέργιες που<...> υπάρχουν και πρέπει να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν, ανάμεσα στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αναβαθμίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου από την Ασημένια στη Χρυσή κατηγορία Μαραθωνίων και για το λόγο αυτό συγχαίρω και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή την τόσο σπουδαία αναβάθμιση”, δήλωσε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Aντζελα Γκερέκου στη συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε από το ΣΕΓΑΣ και την Οργανωτική Επιτροπή του 27ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

“Η Κυβέρνηση θεωρεί τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού”, συνέχισε. “Μια σημαντική δυνατότητα δημιουργίας ενός ξεχωριστού αγώνα, ενός ξεχωριστού γεγονότος θα έλεγα, με μοναδικά, αυθεντικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να προσελκύουν κάθε χρόνο την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και να οδηγούν χιλιάδες δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο στην Αθήνα.

Η ανάδειξη της κλασικής μαραθώνιας διαδρομής – ενός μοναδικού εθνικού μνημείου – μέσω της διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία ανάδειξης της χώρας μας, ως ιδανικού προορισμού για Αθλητικό και Πολιτιστικό Τουρισμό. Ακριβώς γι’ αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μοιράζεται με τον ΣΕΓΑΣ, το όραμα για την ανάδειξη του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας σε παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός και έχει αποφασίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την υλοποίηση του.

Στόχος μας είναι, να αποτελέσει ο Κλασικός Μαραθώνιος, μία γέφυρα που συνδέει αξίες, ενώνει λαούς και φέρνει κοντά πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης. Επιδίωξή μας είναι, η ημέρα της διεξαγωγής του Μαραθωνίου να είναι ημέρα γιορτής για όλους όσους συμμετέχουν στη διαδρομή, για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και για όλους τους δρομείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολύ περισσότερο βέβαια, όταν έχουμε μπροστά μας την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Μία μεγάλη ευκαιρία και μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Ευκαιρία για να φέρουμε ξανά την Ελλάδα και το Μαραθώνιο, στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης και πρόκληση για να διαχειριστούμε σωστά την ευκαιρία αυτή, ώστε τα οφέλη για τη χώρα μας και τον Αγώνα, να είναι πολλά, σημαντικά και κυρίως μόνιμα.

Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε γρήγορα, ώστε να καλύψουμε το χρόνο που έχει χαθεί. Ήδη, λύσαμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο και έχουν σχέση με τον ΕΟΤ. Και βέβαια, αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και να προγραμματίζουμε τις κινήσεις μας για τη δημιουργία του πλαισίου του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, όχι μόνο σε σχέση με το Μαραθώνιο, αλλά και σε σχέση με την ιστορική και πολιτιστική διάσταση αυτής της ιστορικής μάχης. Πολύ σύντομα, θα είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερα για το θέμα αυτό.

Σήμερα, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο κ. Γερουλάνος και εγώ, αξιολογούμε τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Πιστεύουμε στις μεγάλες του δυνατότητες και είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και τον ΣΕΓΑΣ, να κάνουμε όλα όσα πρέπει, ώστε να μετουσιώσουμε τις δυνατότητες αυτές, σε μια καλύτερη πραγματικότητα για τον αγώνα, αλλά και για τη χώρα μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024