Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑδυναμία του αεροδρομίου Μακεδονία να εξυπηρετήσει αύξηση της κίνησης
Προειδοποίηση από τη διοίκηση του αεροδρομίου και την ΕΞΘ

Αδυναμία του αεροδρομίου Μακεδονία να εξυπηρετήσει αύξηση της κίνησης

Αδύναμο να ανταποκριθεί σε περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης είναι -με βάση τα σημερινά δεδομένα- το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τους 4.500.000 επιβάτες, που υποδέχεται ετησίως…

Αδύναμο να ανταποκριθεί σε περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης είναι -με βάση τα σημερινά δεδομένα- το αεροδρόμιο Μακεδονία της<...> Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τους 4.500.000 επιβάτες, που υποδέχεται ετησίως.

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ενώσεως Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία ενημερωτική συνάντηση, με τη συμμετοχή των Προεδρείων των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, του αερολιμενάρχη κ. Σάββα Βασιλειάδη, στελεχών της Υ.Π.Α. και του προέδρου των χρηστών του ΚΑΘΜ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι φορείς για την λειτουργία του αεροδρομίου και να επισημανθούν, από πλευράς τους, παράπονα και προβλήματα, τα οποία αναφέρουν οι πελάτες των Ξενοδοχείων και της Ένωσης Τουριστικών γραφείων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον ΚΑΘΜ.

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε θέματα χρηστικότητας, συντήρησης και καθαριότητος και επεσήμανε στον αερολιμενάρχη και στους εκπροσώπους της ΥΠΑ ότι οι ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις ενώσεις ξενοδόχων και τους λοιπούς φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής σκοπό έχουν να αυξηθεί ο τουρισμός της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει ότι το αεροδρόμιο Μακεδονία θα πρέπει να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να δεχθεί περισσότερους επιβάτες, αλλά και να παρουσιάζει την ανάλογη εικόνα ενός ευρωπαϊκού προορισμού προσφέροντας τις ανάλογες ποιοτικές υπηρεσίες τόσο προς τους επιβάτες όσο και προς τους χρήστες του αεροδρομίου (αεροπορικές εταιρείες κ.λπ).

Ο αερολιμενάρχης αναφέρθηκε στον όγκο των επιβατών που διακινούνται ετησίως από τον αερολιμένα, στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στην καθαριότητα και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ο όγκος των επιβατών αγγίζει τους 4.500.000 ετησίως και το νούμερο αυτό είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλο για ένα αεροδρόμιο με τις υφιστάμενες κτιριακές υποδομές, όπως το Μακεδονία. “Εάν αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, δε θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αύξηση αυτή”, τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και λόγω κτιριακών υποδομών για αφίξεις και αναχωρήσεις, αλλά και λόγω ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Σε ό,τι αφορά τις κτιριακές συντηρήσεις και βλάβες που παρουσιάζονται, καθυστερούν σημαντικά οι επεμβάσεις και επισκευές λόγω της κεντρικής οικονομικής διαχείρισης (αίτημα στην Διοίκηση και έγκριση) ακόμη και αν η δαπάνη είναι της τάξης των ολίγων ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024