Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγροτουρισμός, περιβάλλον και θεσμικό πλαίσιο
Εκδήλωση του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος

Αγροτουρισμός, περιβάλλον και θεσμικό πλαίσιο

Την απόφασή του να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που θα αναδείξουν την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον αγροτουρισμό, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε τοπικής κοινωνίας, αλλά […]

Την απόφασή του να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που θα αναδείξουν την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον<...> αγροτουρισμό, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε τοπικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, διατύπωσε ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου στο Ψάρι Τρικολώνων Αρκαδίας (στην “Αρκαδιανή”) στις 6 και 7 Ιουνίου με θέμα “Η προστασία του περιβάλλοντος, βασική προϋπόθεση του αγροτουρισμού”.

Παρουσία επιχειρηματιών της περιοχής, εκπροσώπων της Αναπτυξιακής Βορείου Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μελών του συνδέσμου από την Ήπειρο τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και άλλες περιοχές, οι δύο εισηγητές, κ.κ. Γιώργος Καρίμαλης και Λάμπρος Μπούκλης, με τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και οδήγησαν σε μία γόνιμη συζήτηση.

Τα συμπεράσματα από κάθε εκδήλωση -η οποία θα έχει διαφορετικό θέμα, αλλά θα είναι πάντα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και για την οποία ο σύνδεσμος θα επιδιώξει τη συνεργασία επιστημονικών ομάδων, φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου, θα αποτελέσουν και το υλικό για το συνέδριο που σχεδιάζεται να γίνει το Φεβρουάριο 2010. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος κ. Νίκος Φραντζεσκάκης, επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη πλέον για τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για τον Αγροτουρισμό, το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η επόμενη εκδήλωση-συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει στα Τζουμέρκα, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024