Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την πορεία του συνεδριακού τουρισμού της Ρόδου

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την πορεία του συνεδριακού τουρισμού της Ρόδου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πορεία του συνεδριακού τουρισμού της Ρόδου εμφανίζονται οι τοπικοί εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς,καθώς πολλά είναι ήδη τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού, που έχουν κλείσει συμφωνίες […]

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πορεία του συνεδριακού τουρισμού της Ρόδου εμφανίζονται οι τοπικοί εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς,<...>καθώς πολλά είναι ήδη τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού, που έχουν κλείσει συμφωνίες για τη διεξαγωγή συνεδρίων στα προσεχή έτη.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις τους για την επόμενη τουριστική περίοδο είναι κάτι παραπάνω από καλές, αφού προβλέπουν αύξηση του αριθμού των συνεδρίων, σε σχέση με φέτος, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί την μεθεπόμενη χρονιά, δηλαδή το 2007.

Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Ροδιακή`, που ισχυρίζονται ότι ο συνεδριακός τουρισμός έχει ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης και θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι συμμετέχοντες στα συνέδρια αυτά είναι τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, ευνόητο είναι ότι υπάρχουν και ανάλογα οφέλη στην τοπική αγορά από την παρουσία τους.

Στις τάξεις των τουριστικών παραγόντων, υπάρχει πάντα ως σκέψη ότι η Ρόδος μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε τόπο διεθνών συναντήσεων και συνεδρίων. Μια τέτοια άποψη είχε εκφράσει, άλλωστε πρόσφατα και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Bαληνάκης, ο οποίος είχε τονίσει την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024