Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑισθητή η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη WTM και στη Philoxenia

Αισθητή η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη WTM και στη Philoxenia

Η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου `World Travel Market`, που πραγματοποιήθηκε από 7 – 11 Νοεμβρίου 2004, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, κατάφερε να […]

Η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου `World Travel Market`<...>, που πραγματοποιήθηκε από 7 – 11 Νοεμβρίου 2004, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, παρών στην έκθεση ήταν και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Ιονίων Νήσων κ. Σωτ. Βόσδου.

Η Περιφέρεια είχε τετραπλό (ένα για κάθε Νομαρχία) δικό της περίπτερο, εντός του χώρου του ΕΟΤ, η λειτουργικότητα του οποίου ήταν ιδιαίτερα καλή και υποστηρίχθηκε και από την `ΕΤΙΝ`. Ενώ δόθηκε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση και διαρκή λειτουργία του περιπτέρου, το οποίο ήταν χώρος συνάντησης επιχειρηματιών, που έκλειναν τις συμφωνίες τους με τους `tour operators` της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας εστιάστηκε στη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος της Βρετανικής αγοράς προς τα νησιά της Περιφέρειας, λόγω της διαρκούς μείωσης των κρατήσεων, πράγμα το οποίο επετεύχθη με δυο τρόπους. Πρώτον, με την συμφωνία ενός γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Δημοσιότητας, το οποίο πρόκειται να αναλάβει την προβολή της Περιφέρειας στη Βρετανική αγορά σε ετήσια βάση, καθώς επίσης και τη διαχείριση κρίσεων, την ενημέρωση για την πορεία των κρατήσεων ανά νομό και την διαρκή διοχέτευση πληροφόρησης και δελτίων τύπου προς τα Μ. Μ. Ε. της Μεγάλης Βρετανίας. Και δεύτερον, με την προσωπική επαφή που είχε ο Γενικός Γραμματέας με 20 δημοσιογράφους του Βρετανικού περιοδικού τουριστικού τύπου, με τους οποίους στο stand της Νομαρχίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνομίλησε, αντάλλαξε απόψεις, έδωσε πληροφορίες για τα Ιόνια Νησιά και τους προσκάλεσε να τα επισκεφθούν.

Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι στην τουριστική έκθεση `Philoxenia`, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 4 – 7 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την υποστήριξη της ΕΤΙΝ, κατάφερε να κερδίσει το `Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή` για την άψογη εμφάνιση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της.

Μάλιστα, στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτ. Βόσδου, στα πλαίσια της συνέντευξης, που παραχώρησε, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα των τουριστικών προορισμών των Ιονίων Νήσων και έδωσε έμφαση στην ευκολότερη πρόσβαση με τα νέα τμήματα της Εγνατίας, την Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, την αεροπορική σύνδεση όλων των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την Θεσσαλονίκη. Επίσης παρουσίασε τις μορφές τουρισμού που προσφέρουν τα Ιόνια Νησιά (πολιτιστικός, θρησκευτικός, θαλάσσιος, αθλητικός, τουρισμός πόλεων γαστριμαργικός, συνεδριακός) και την δυνατότητα δημιουργίας προϋποθέσεων 12μηνης τουριστικής περιόδου, ενώ τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η εξαγγελία του Γενικού Γραμματέα για τη πρόθεση θέσπισης κάρτας επισκέπτη των Ιονίων Νήσων – την οποία θα υλοποιήσει η ΕΤΙΝ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024