Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐα"Κατηγορώ" της ΠΟΞ για τις 48ωρες απεργίες της ΠΝΟ
Ο τουρισμός είναι η μοναδική ελπίδα ανάταξης των δημοσιονομικών της χώρας

"Κατηγορώ" της ΠΟΞ για τις 48ωρες απεργίες της ΠΝΟ

Η ΠΝΟ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, παρά την δυσφήμηση που υπέστη πρόσφατα η χώρα από ταραχές, βία και διαδηλώσεις τονίζει η ΠΟΞ σε ανακοίνωσή της.

Ακριβώς στην περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός πασχίζει να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις των τελευταίων μηνών, οι οποίες έχουν πλήξει βαρύτατα την εικόνα μας ως χώρας, ως τουριστικού προορισμού, η ΠΝΟ ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

“Σε μια Ελλάδα που ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σε μια χρονική συγκυρία που η κοινωνία και οι επιχειρήσεις αναμετρώνται με τις δυνάμεις τους, υπό την καθολική αποδοχή πως ο τουρισμός αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ανάταξης των δημοσιονομικών της χώρας, οι πράξεις κινούνται… στην αντίθετη κατεύθυνση.

Έτσι, μετά τη δυσφήμηση που υπέστη η χώρα από ταραχές, βία, διαδηλώσεις και λεκτικές… αστοχίες, μετά το τελευταίο ‘κρούσμα’ με τη διαφαινόμενη μη πραγματοποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το έτος 2012, τώρα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Ακριβώς στην περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός πασχίζει να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις των τελευταίων μηνών, οι οποίες έχουν πλήξει βαρύτατα την εικόνα μας ως χώρας, ως τουριστικού προορισμού και υπονομεύουν τη ζήτηση εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκαλώντας υστέρηση κρατήσεων.

Ακριβώς στην περίοδο που όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό προσπαθούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα – ή και ειρωνικά σχόλια – παραγόντων, επιχειρηματιών, απλών πολιτών των αγορών προέλευσης τουριστών, για το ‘τί κατάσταση’ θα συναντήσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Εάν κατ’αυτόν το τρόπο επενδύουμε στη ‘βαριά μας βιομηχανία’, εάν με τέτοιες πρακτικές προσδοκούμε να διατηρήσουμε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, εάν με αυτές τις συνδικαλιστικές λογικές προστατεύουμε την απασχόληση, εάν θεωρούμε ότι ‘ο από μηχανής Θεός’ θα μας σώσει διότι έτσι προστάζει το πεπρωμένο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με θλίψη, αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες ξενοδόχους και στις εκατοντάδες χιλιάδες εξαρτώμενων από τον τουρισμό οικογενειών, τονίζει ότι πλανώμαστε πλάνην οικτράν. Καλεί δε όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, να συνεχίσει να πραγματοποιείται στο ακέραιο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ και όλοι οι κλάδοι που νιώθουν θιγόμενοι, όταν αποφασίζουν δράσεις για την αποκατάστασή τους, να συνυπολογίζουν και το κόστος αυτών στην τουριστική οικονομία.

Ειδικά δε για το θέμα της απεργίας της ΠΝΟ έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν το φαινόμενο η απεργία να… μετεξελίσσεται σε κατάληψη πλοίων. Ελπίζουμε ότι δε θα γίνουμε εκ νέου μάρτυρες του ίδιου φαινομένου και πως αν αυτό συμβεί, η Πολιτεία έχει, ήδη, μεριμνήσει για την αντιμετώπισή του”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024