Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνάγκη να αναδειχθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Κρήτης
2ο Διεθνές Συνέδριο-"Tourism & Property in Crete"

Ανάγκη να αναδειχθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Κρήτης

Την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, μέσω της δημιουργίας τεσσάρων γηπέδων γκολφ, της κατασκευής μαρίνων και της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επισήμανε ο…

Την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, μέσω της δημιουργίας τεσσάρων γηπέδων γκολφ, της κατασκευής μαρίνων και<...> της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Resort Group International κ. Graeme Grant, μιλώντας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Tourism & Property in Crete, το οποίο διοργανώθηκε από την εταιρεία Real Travel Media Group στον ιστορικό χώρο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά και παρακολούθησαν πρισσότεροι από 210 σύνεδροι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Resort Group International σημείωσε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Κρήτης, ενταγμένος σε έναν ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τονίζοντας ότι άναρχη ανάπτυξη διαφόρων περιοχών της Μεγαλονήσου δε συνάδει με τον όρο “luxury” προορισμός. Καταλήγοντας, ανάφερε ότι οι ξένοι τουρίστες θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη, μονολότι υπάρχει ύφεση.

Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Tourism & Property in Crete, o Aγγλος καθηγητής του Πανεπιστημίου Bournemouth κ. Mike Morgan συνέστησε στους ξενοδόχους της Κρήτης να μην πανικοβάλλονται, αφού η ψυχολογία διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη σημερινή δυσχερή εποχή. Ο κ. Morgan παράλληλα υπογράμμισε ότι οι τοπικοί φορείς οφείλουν να προωθούν το marketing των προορισμών τους, τομέας στον οποίο σε περίοδο κρίσης θα πρέπει να δίνεται η δέουσα σημασία και προσοχή.

Την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία σημείωσε στην ομιλία του στο συνέδριο ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νικηφόρος Λαμπρινός. Ομοψυχία στον κλάδο της ξενοδοχίας και εκπόνηση κοινών στρατηγικών και δράσεων συνέστησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης.

Στο δεύτερη θεματική ενότητα του 2ου Διεθνούς Συνέδριο Tourism & Property in Crete που πραγματευόταν τις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και τις προοπτικές της παραθεριστικής κατοικίας στην Κρήτη μίλησαν οι: ο
Development Manager της J&P Development κ. Κωνσταντίνος Μπόκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Homes κ. Νίκος Σκαράκης, ο εκπρόσωπος Europlan κ. Μιχάλης
Χωραφάς
, ο investment manager του Invest in Greece (Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων) κ. Aκης Σκλάβος, ο διευθύνων σύμβουλος της GBR Consulting κ. Aρης Ίκκος, η διευθύντρια επενδυτικών έργων της Noisis development consultants κα Σοφία Παιδάκη. Την τρίτη θεματική ενότητα του συνεδρίου και συγκεκριμένα την Ευρομεσογειακή Ένωση στον τομέα του τουρισμού και τον ρόλο της Κρήτης ανέδειξαν με τις ομιλίες τους: ο πρέσβης ε.τ. κ. Κυριάκος Ροδουσάκης, ο πρόεδρος τουριστικών γραφείων Δυτικής Κρήτης κ. Σταύρος Πατεράκης, ο πρ. προϊστάμενος της Υπηρεσίας τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Νάσος Χριστογιαννόπουλος, ο πρώην γ.γ. τουρισμού, πρώην διοικητής Υ.Π.Α., πρ. αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ, σύμβουλος κ. Δημήτρης Γεωργαράκης, ο καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγή και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης.

Σημειώνεται ότι το 2ο Διεθνές Συνέδριο Tourism & Property in Crete τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Μέγας χορηγός ήταν η Τράπεζα Αττικής, Χρυσοί Χορηγοί ήταν η ΕΤΑ και το Perle Resort Hotel & Health Spa Marine και Αργυρός Χορηγός ήταν η Europlan Real Estate- Developers και η Noisis.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024