Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί`Ανοιξε η αυλαία εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας `Πάτρα 2006`

`Ανοιξε η αυλαία εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας `Πάτρα 2006`

Με μεγάλη επιτυχία και συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων από το χώρο της πολιτικής σκηνής της χώρας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο,14 Ιανουαρίου 2006, τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στο […]

Με μεγάλη επιτυχία και συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων από το χώρο της πολιτικής σκηνής της χώρας πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο,<…>14 Ιανουαρίου 2006, τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που `άνοιξε` ουσιαστικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας `Πάτρα 2006`. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Πέτρος Τατούλης, παρουσία του υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας, κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

Ο κ. Τατούλης μετέφερε τις ευχές του Πρωθυπουργού, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την επιτυχία της Πάτρας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ στην ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: “Με την θετική διάθεση και τη συνεργασία πολλών φορέων, και ιδιαίτερα του Δήμου Πατρέων και του Οργανισμού Πάτρα 2006, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα, αλλά και των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, επιτύχαμε να δρομολογήσουμε 54 έργα και ενότητες ηπίων δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού 157,7 εκατ. ευρώ από διάφορες πηγές χρηματοδότησης. Όσον αφορά στις εκδηλώσεις, έχουν εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή 152 παραγωγές. Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων του πρώτου τριμήνου θεωρείται πλήρης, ενώ εξετάζεται και συμπληρώνεται ο προγραμματισμός των υπολοίπων τριμήνων”.

Ο Δήμαρχος Πάτρας και Πρόεδρος του Οργανισμού `Πάτρα 2006`, κ. Ανδρέας Καράβολας, με τη σειρά του, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Περάσαμε εύκολες και δύσκολες στιγμές. Όμως ο στόχος, μας κράτησε σε τροχιά επιτυχίας. Το διακύβευμα, μας έκανε να ανακαλύψουμε νέες δυνάμεις ενότητας και να υπερβούμε τις μικροκομματικές αντιλήψεις. Η Πάτρα αλλάζει, προχωρά και αναπτύσσεται με σύνεση, με θέληση, με πρόγραμμα και δράση.

Το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν οι βουλευτές της Ν.Δ., κ.κ. Έλσα Παπαδημητρίου, Θεόφιλος Βασιλείου, Μιχάλης Μπεκίρης και Γιώργος Κοντογιάννης, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ρόδη Κράτσα, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Απόστολος Κατσιφάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, η γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Σπύρος Παπασπύρου και ο πρόεδρος του Οργανισμού προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού, κ. Σταμάτης Μαύρος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024