Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαντήσεις Γεωργακόπουλου στις θέσεις του ΣΕΤΕ

Απαντήσεις Γεωργακόπουλου στις θέσεις του ΣΕΤΕ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος μιλώντας στην 10η τακτική συνέλευση του ΣΕΤΕ, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανέλυσε την πολιτική του υπουργείου του σχετικά με τα θέματα που έθεσε ο […]

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος μιλώντας στην 10η τακτική συνέλευση του ΣΕΤΕ<.>, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανέλυσε την πολιτική<...> του υπουργείου του σχετικά με τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Σταύρος Ανδρεάδης και που αποτελούν τις θέσεις του συνδέσμου στα προβλήματα που απασχολούν τον τουρισμό της χώρας μας.

Σχετικά με την εποχικότητα, ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείου Ανάπτυξης έχει δώσε βάρος στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο την άμβλυνση της, όμως είναι γνωστό, τόνισε, ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν κτισθεί για θερινό τουρισμό και υπάρχουν προβλήματα υποδομής, όπως η θέρμανση. Το υπουργείο βρίσκεται στην διαδικασία μακρύ διαλόγου με προωθεί τον αγροτουρισμό, τον ιαματικό με την αναθεώρηση της νομοθεσία που ισχύει από το 1920, και το συνεδριακό με τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου και του Convention Bureau. Χρειαζόμαστε όμως την συνέργια με τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Σχετικά με την προβολή και διαφήμιση, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας χρειάζεται μια επικοινωνιακή πολιτική στρατηγικής προβολής ολόκληρης της χώρας, και γιαυτό το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών και άλλα υπουργεία για μια γενικότερη προβολή που μέσα από αυτή θα προβάλλεται και ο τουρισμό μας. Επίσης, «είμαστε σε διαδικασία διαλόγου για την δημιουργία μιας Ανώνυμης Εταιρίας για την μέτρηση του αποτελέσματος της διαφήμισης. Υπάρχουν όμως προβλήματα με διάφορους τοπικούς τουριστικούς φορείς, σχετικά με την διάθεση των κονδυλίων που προέρχονται από την τουριστική κίνηση όπως ο φόρος παρεπιδημούντων.”

Αναφορικά με την φορολογική πολιτική, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι από το 1992 έχει γίνει μείωση των φορολογικών συντελεστών και στόχος είναι ο ανώτερος συντελεστής να γίνει το 30% από 63% που ίσχυε τα παλαιότερα χρόνια.

Όσο για την σύνδεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με τον τουρισμό, έχει υποστηρίζει ο υφυπουργός διατεθεί κονδύλι 15 δισ. δρχ. για την παράλληλη προβολή της Αττικής με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, θα προβληθούν και οι υπόλοιπες ‘Ολυμπιακές’ πόλεις η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, και η Αρχαίο Ολυμπία. Θα τοποθετηθούν Infokisks σε αυτές τις περιοχές και σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ προωθείται η εγκατάσταση μικρών καμερών ώστε ο τουρίστας να ‘βλέπει’ ανά πάσα στιγμή ζωντανά την περιοχή που τον ενδιαφέρει.

Σχετικά με την συνάντηση των υπουργών τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γίνεται στην Ισπανία στις 4 και 5 Μαΐου η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος λόγω των εορτών του Πάσχα. Παρόλο που υπάρχει συμφωνία στις μεγάλες εθνικές εορτές να μην τοποθετούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η Ισπανία αυτή την φορά δεν το τήρησε ανέφερε ο υφυπουργός.

Στο θέμα της εκπαίδευσης, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι τέλος Μαΐου στη Βουλή σύντομα ενώ ολοκληρώνονται οι συζητήσεις. Προβλέπεται κάθετη αναδιοργάνωση και η τουριστική εκπαίδευση θα παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες από τα ΚΕΚ μέχρι τα ΤΕΙ και μετά θα υπάρχουν και μεταπτυχιακά. Όμως πανεπιστημιακή έδρα, που ζητά ο ΣΕΤΕ δεν πρόκειται να δημιουργηθεί.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι οι νέες αγορές και η ανάδειξη του ‘προσκυνητικού’ τουρισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ήδη υπάρχουν επαφές με τον πατριάρχη της Μόσχας με στόχο την ροή τουριστών για ‘προσκυνητικό’ τουρισμό.

Το επόμενο θέμα ήταν η απόφαση της Κινεζικής κυβέρνηση για την αναγνώριση της Ελλάδας ως εγκεκριμένου τουριστικού προορισμού. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στις 17 Μαΐου έρχεται στην χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Κίνας και θα ανακοινωθεί ότι η Κίνα δέχεται την Ελλάδα ως εγκεκριμένο τουριστικό προορισμό. Θα παραμείνει ανοικτό μόνο το θέμα της βίζας Σέγκεν, δήλωσε. Ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι μόλις η Αίγυπτος έγινες εγκεκριμένος τουριστικός προορισμός όλα τα αεροπλάνα προς το Κάιρο είναι γεμάτα, μιας και ήδη ταξιδεύουν 10 εκατ. Κινέζοι, και το 2010 θα φθάσουν τα 120 εκατ. Ο δήμαρχος της Σαγκάη, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος του έχει ανακοινώσει ότι ενδιαφέρεται για τον πολιτιστικό τουρισμό και τις αρχαιότητες, όπως επίσης και για ταξίδια με πλοίο, κάτι πολύ σπάνιο στην Κίνα. Ο μέσος Κινέζος τουρίστας σπαταλά σε κάθε του ταξίδι περίπου 4.500 δολ. αριθμός πραγματικά πολύ μεγάλος, τόνισε ο υφυπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024