Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαραίτητη η δημιουργία οργανισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον τουρισμό

Απαραίτητη η δημιουργία οργανισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον τουρισμό

Την ανάγκη δημιουργίας ενός οργανισμού, ο οποίος θα επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα των όποιων προβλημάτων πλήττουν το τουριστικό προϊόν, όπως π.χ. οι πρόσφατες πυρκαγιέςή οι σεισμοί ή ακόμα και οι διάφορες θεομηνίες, […]

Την ανάγκη δημιουργίας ενός οργανισμού, ο οποίος θα επιλαμβάνεται αυτεπάγγελτα των όποιων προβλημάτων πλήττουν το τουριστικό προϊόν, όπως π.χ. οι πρόσφατες πυρκαγιές<...>ή οι σεισμοί ή ακόμα και οι διάφορες θεομηνίες, με σκοπό την άμβλυνση των συνεπειών στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου, επισημάνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, η οποία συμπαρίσταται και συγχαίρει τους ξενοδόχους Χαλκιδικής και Λακωνίας για την προσπάθεια, που κατέβαλλαν περιορισμού των τουριστικών συνεπειών από τις πυρκαγιές. Μάλιστα, ως κάτι ανάλογο η ΕΞΑ αναφέρει τον ΕΛΓΑ για τους αγρότες.

«Η πολιτεία», όπως τονίζει η Ένωση «καίτοι πλέον αναγνωρίζει την συμβολή του τουρισμού στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας, δεν έχει προνοήσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και την παράλληλη ενίσχυσή τους, εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές». Μάλιστα, όπως προσθέτει «πέρα από τις όποιες δυσάρεστες άμεσες και μετρήσιμες ζημιές, στην περίπτωση του τουρισμού, οι συνέπειές τους συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το προϊόν για αρκετό χρόνο αφότου έχει επισυμβεί».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024