Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποτελεσματική η παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στην επιδότηση αγοράς οικοπέδου

Αποτελεσματική η παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στην επιδότηση αγοράς οικοπέδου

Αποτελεσματική ήταν η συμβολή της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στην τροποποίηση της υπ` αριθμ. 33017/25-07-2007 απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών & Οικονομίας, για την μη υποβολή των ειδικών δικαιολογητικών, που σχετίζονται με […]

Αποτελεσματική ήταν η συμβολή της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στην τροποποίηση της υπ` αριθμ. 33017/25-07-2007 απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών & Οικονομίας, για την μη υποβολή των ειδικών δικαιολογητικών<...>, που σχετίζονται με την επιδότηση της αγοράς οικοπέδου, για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου Ν.3299/04 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3522/06.

Μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών εξήγγειλε μια σειρά ευεργετικών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι στο πλαίσιο του Ν.3299/04 όπως τροποποιήθηκε από το Ν.3522/06 (Αναπτυξιακός Νόμος), η επιχορήγηση για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων στους πυρόπληκτους νομούς της Πελοποννήσου, ανήλθε σε ποσοστό 60%, με παράλληλη απλούστευση των διαδικασιών κατάθεσης φακέλου αίτησης, αφού δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση των ειδικών δικαιολογητικών και των σχετικών εγκρίσεων αρχιτεκτονικών σχεδίων από τον ΕΟΤ.

Σε όλες τις περιοχές εκτός των πυρόπληκτων, για να ενισχυθεί η αγορά οικοπέδου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη κατάθεση του φακέλου αίτησης, ήταν η έγκριση των αρχιτεκτονικών σχεδίων από τον ΕΟΤ, τα οποία για να εκδοθούν στην επωνυμία της εταιρίας, θα έπρεπε το οικόπεδο να ανήκε στην επενδύτρια εταιρία, άρα η δαπάνη για την αγορά του να έχει προηγηθεί της αίτησης και επομένως να μην δύναται να αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.

Επιπλέον στην περίπτωση των πυρόπληκτων περιοχών, καθ’ όσον δεν απαιτούνται τα
ειδικά δικαιολογητικά για την κατάθεση του φακέλου αίτησης, δεν αποσαφηνιζόταν ποια θα ήταν τα δικαιολογητικά τεκμηρίωσης εξασφάλισης του γηπέδου, που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στην αίτηση υπαγωγής του υποψήφιου επενδυτή.

Την 4η Φεβρουαρίου 2008, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Παναγιώτη Δρόσο, με την οποία αξίωνε την αποσαφήνιση της όλης κατάστασης, σχετικά με την επιδότηση του οικοπέδου και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατάθεση του φακέλου αίτησης.

Το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών τροποποίησε την υπ` αριθμ. 33017/25-07-2007 απόφαση, περί καθορισμού των δικαιολογητικών και των τεχνοοικονομικών στοιχείων για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων, με το ΦΕΚ Β 922/20-05-2008 και εφεξής δεν υποβάλλονται τα ειδικά δικαιολογητικά που σχετίζονται με την κυριότητα του οικοπέδου, εφόσον στις προβλεπόμενες δαπάνες περιλαμβάνεται και η αγορά οικοπέδου.

Επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της Ένωσης, ότι η επιχορήγηση της αγοράς του οικοπέδου αφορά τις μικρές επιχειρήσεις και ενισχύεται με το ποσοστό επιδότησης της περιοχής/κατηγορίας επενδυτικού σχεδίου και έως 10% του συνολικού προϋπολογισμού.

Σϋμφωνα με την Ένωση, με την ως άνω τροποποιητική απόφαση ωφελείται το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, σε Πανελλαδικό επίπεδο ακόμη και στις μη πυρόπληκτες περιοχές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024