Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑξιοπρόσεκτη η παρουσία της ΕΤΙΝ στην τουριστική έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου

Αξιοπρόσεκτη η παρουσία της ΕΤΙΝ στην τουριστική έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου

Ολοκληρώθηκε η έκθεση “Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού” (BIT) που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από 12 – 15/2/05, την οποία χαρακτήρισε η μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, των επισκεπτών, αλλά και η μεγάλη υποστήριξη […]

Ολοκληρώθηκε η έκθεση “Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού” (BIT) που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από 12 – 15/2/05, την οποία χαρακτήρισε<...> η μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, των επισκεπτών, αλλά και η μεγάλη υποστήριξη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε ένα όχι ιδιαίτερα ευρύχωρο stand, αλλά στην καλύτερη θέση του ελληνικού περιπτέρου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την υποστήριξη της ΕΤΙΝ, παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Η προσωπική παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Π.Ι.Ν., κ. Σωτ. Βόσδου και των Δημάρχων Κερκυραίων κ.κ. Γ. Τρεπεκλή και Γ. Προβατά (Δήμαρχος Εσπερίων και Πρόεδρος του Κ.Ο.Τ.), του Αντινομάρχη Ζακύνθου κ. Διον. Παλλαδινού, κ. Ν. Γιακουμέλου (Αντιπρ. ΝΕΤΠ Ζακύνθου), κ. Σπ. Γαλιατσάτου (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης) έδωσαν το στίγμα ότι η Περιφέρεια ζητάει να γίνει ο πρώτος προορισμός των Ιταλών τουριστών, που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Την υποστηρικτική τους παρουσία έδωσαν και οι:
Κέρκυρα: Αν. Βεργής (Νομαρχιακός Σύμβουλος Κέρκυρας και Σύμβουλος της Π.Ι.Ν.), Μαρία Γεωργούλη (Δ.Σ. Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας – Messonghi Beach), Ειρήνη Κορακιανίτου, Αθηνά Μούτσου, Aρης Μεταληνός, Κ. Γραμματικός, Κατ. Καλούδη (επιχειρηματίες)
Λευκάδα: Κυριακή Κονδυλάτου, Λάκης και Φώντας Σταύρακας, Περικλής ΚονδυλάτοςΚεφαλονιά: Σπ. Γαλιατσάτος, Γ. Έρτσος (πράκτορας)
Ζάκυνθος: Χρ. Τετράδη (Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου, Zante Park), Σταμ. Λιβέρης, Διον. Κωστής, Ν. Γιακουμέλος (Alexandra), αρκετοί επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων και το χορευτικό του Σαρακινάδου, που έδωσε ζωντάνια και έδινε το στίγμα ενδιαφέροντος στο περίπτερο της Ελλάδας.

Το stand της Π.Ι.Ν. επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Aρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε κ. Γερ. Φωκάς, ο κ. Γ. Ευαγγέλου (Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ), ο ΔΙΤΕΞ Μιλάνου κ. Πέτρος Κατζάβελος, όπως και οι Περιφερειάρχες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Αξιοσημείωτη ήταν η συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα Europa. Συνέντευξη έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Π.Ι.Ν. κ. Σωτ. Βόσδου στο τουριστικό περιοδικό Xenios. Επίσης, μοιράστηκαν στα ΜΜΕ φάκελοι με στοιχεία για τα Ιόνια Νησιά και πρόσκληση του κ. Βόσδου να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά. Ακόμα, να αναφερθεί ότι από τη φετινή τουριστική περίοδο δυο πλοία της εταιρίας Agoudimos, όπως δήλωσε ο κ. Γ. Έρτσος, που τα πρακτορεύει, θα φτάνουν κατευθείαν από Ιταλία στη Σάμη και τη Ζάκυνθο.

Να σημειωθεί επίσης, το γεγονός ότι στη φετινή έκθεση έγινε μια νέα προσπάθεια προσέγγισης των Tour Operators, από την ΕΤΙΝ. Συγκεκριμένα ο Δ. Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σκληρός, με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Μ. Γεωργούλη, ετοίμασαν τσάντες με ψηφιακό και συμβατικό υλικό, καθώς και τοπικά προϊόντα που είχαν στείλει οι Νομαρχίες των Ιονίων Νήσων και τα επέδωσαν σε 29 Tour Operators, που κάνουν πρόγραμμα στην Ελλάδα. Τους εξήγησαν τα πλεονεκτήματα του τουρισμού της Περιφέρειας (πολύ κοντά και φιλικά, κλπ) και παρακάλεσαν όσους δεν περιλαμβάνουν τα Ιόνια Νησιά στις μπροσούρες τους, να επισκεφτούν τα Ιόνια, να διαπιστώσουν τις ομορφιές και τις υποδομές, και να τα συμπεριλάβουν στα προγράμματα τους των επόμενων χρόνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024