Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔράση για την ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Μακεδονίας

Δράση για την ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Μακεδονίας

Με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των ΜΜΕ στη μεταποίηση αλλά και στον τουρισμόαναμένεται να προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης τον Ιούνιο στο πλαίσιο του ΠΕΠ Μακεδονίας. Οι δικαιούχοι […]

Με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των ΜΜΕ στη μεταποίηση αλλά και στον τουρισμό<...>αναμένεται να προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης τον Ιούνιο στο πλαίσιο του ΠΕΠ Μακεδονίας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που θα έχει τίτλο “Ολοκληρωμένες Δράσης Αστικής Ανάπτυξης – Ενίσχυση ΜΜΕ μεταποίησης, τουρισμού και λοιπών κλάδων του τριτογενή τομέα” θα είναι :

  1. Υφιστάμενες ή νέες υπό ίδρυση ΜΜΕ μεταποίησης

  2. Υφιστάμενες τουριστικές ΜΜΕ
  3. Υφιστάμενες ή υπό ίδρυση νέες ΜΜΕ λοιπών κλάδων του τριτογενή τομέα


Η περιοχή εφαρμογής του προγράμματος θα είναι σε συγκεκριμένες τοπικές ζώνες που οριοθετούνται στους Δήμους Κοζάνης, Γρεβενών, Πτολεμαίδας και Φλώρινας (ακολουθεί πιο κάτω).

Στη Θεματική Ενότητα “Τουρισμός”, επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρήσεων είναι:


  1. Ξενοδοχεία τάξης Δ` και Ε` ή 1 αστέρα
  2. Κάμπινγκ τάξης Δ`
  3. Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Δωμάτια
  4. Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Διαμερίσματα
  5. Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες
  6. Τουριστικές Επιπλωμένες Επαύλεις

  7. Ξενοδοχεία τάξης Β΄ (ή 3 αστέρων), ξενοδοχεία τάξης Γ΄ (ή 2 αστέρων), camping τάξης Β΄και camping τάξης Γ` με την προϋπόθεση να μη διαθέτουν συνολική δυναμικότητα άνω των εκατόν είκοσι πέντε (125) κλινών προκειμένου για τα ξενοδοχεία Β΄ τάξης (ή 3 αστέρων) και των εκατό πενήντα (150) θέσεων προκειμένου για camping Β΄ τάξης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις, η επενδυτική πρόταση πρέπει να συμβάλλει στην ολοκληρωμένη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 337/28.12.2000, οι οποίες αφορούν τα είδη των εργασιών και του εξοπλισμού για την κατάταξή τους με το σύστημα των “κλειδιών”.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι υφιστάμενες τουριστικές ΜΜΕ που τηρούν βιβλία Β` ή Γ` κατηγορίας του Κ.Β.Σ. ή δεν τηρούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και ανήκουν στις κατηγορίες του Παραρτήματος Ε, πλην των επιχειρήσεων που λειτουργούν με τη μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας του αστικού δικαίου, της κοινοπραξίας ή του συνεταιρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024