Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για την αναβάθμιση της ποιότητας των ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Ημερίδα

Ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για την αναβάθμιση της ποιότητας των ξενοδοχειακών υπηρεσιών

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης πραγματτοποιούν ενημερωτική ημερίδα, για σοβαρά και επίκαιρα υγειονομικά θέματα που αφορούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ημερίδα για τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωσή τους για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις τουριστικές επιχειρήσεις διοργανώνουν η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στις 17.00, στο ξενοδοχείο Anatolia (Λαγκαδά 13, Θεσσαλονίκη).

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η περιφερειακή σύμβουλος κα Ευτέρπη Βασιλειάδου, αρμόδια στον τομέα δημόσιας υγείας και πρόνοιας της ΠΚΜ, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για σοβαρά και επίκαιρα υγειονομικά θέματα που αφορούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως:

  • Ενημέρωση για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και αναψυχής των τουριστικών μονάδων, τις νέες υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και εργαζομένων.
  • Την επαγγελματική και νομική υποχρέωση, αλλά και τα πλεονεκτήματα καθιέρωσης συστημάτων αυτοελέγχου (Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων – HACCP) στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής των ξενοδοχειακών μονάδων, την υγιεινή στην παροχή υπηρεσιών και την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Υποχρεώσεις των ξενοδοχειακών μονάδων για την πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, τη διασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου πόσιμου νερού και του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών (πισινών)
  • Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος ανάπτυξης ξενιστών (κουνούπια, έντομα, τρωκτικά κ.λπ.) στις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και τρόπους και μεθόδους για τον περιορισμό των οχλήσεων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024