Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα
Με τη δράση "Kerasma" ενισχύεται ο τουριστικός κλάδος μέσω της γαστρονομίας

Ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα

Περισσότερες από 180 δράσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή “Business […]

Περισσότερες από 180 δράσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της προώθησης των<...> ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή “Business & Travel” ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Παπασταύρου, προσθέτοντας ότι με τη δράση “Kerasma” ενισχύεται ο τουριστικός κλάδος μέσω της γαστρονομίας. Ο κ. Παπασταύρου απηύθυνε έκλυση στις ελληνικές επιχειρήσεις να έρθουν στον ΟΠΕ προκειμένου να ζητήσουν συνεργασία και να βελτιστοποιήσουν τα προϊόντα τους. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου σημείωσε ότι αγορές στόχοι που ενισχύει τη δράση του ο Οργανισμός είναι η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της 2GREECE4SAILING, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, αναφέρθηκε στη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού τη φετινή σεζόν.

Ελπίζει όπως τονίζει στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αφού οι εκπτώσεις που δίδονται προσεγγίζουν ακόμη και το 20%. Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα των υποδομών όπου η πολιτεία αντιμετωπίζει τον κλάδο με ερασιτεχνικό τρόπο, προσθέτοντας ότι οι μαρίνες της Αττικής δεν καλύπτουν την ζήτηση. Καταλήγοντας επισήμανε ότι η Ελλάδα δέχεται έντονο ανταγωνισμό από Κροατία και Τουρκία δίχως να εκμεταλλεύεται την “ελληνική Πολυνησία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023