Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕπίκειται ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στο Κίεβο
Συνάντηση Κ. Μαρκόπουλου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Επίκειται ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στο Κίεβο

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Valerii Tsybukh, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας – Ουκρανίας κ. Αναστάσιο Καραμάριο

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην<...> Ελλάδα κ. Valerii Tsybukh, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας – Ουκρανίας κ. Αναστάσιο Καραμάριο, βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον και από τα δυο μέρη για τουριστική συνεργασία. Ο Πρέσβης της Ουκρανίας ζήτησε την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στο Κίεβο, τη διευκόλυνση στην έκδοση visa για την επίσκεψη Ουκρανών τουριστών και πρότεινε την υπογραφή ενός μνημονίου τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, με βάση το μνημόνιο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Πρέσβη ότι ήδη υπάρχει πολιτική απόφαση για την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στο Κίεβο, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η τουριστική προβολή της Ελλάδας.

Επίσης, διεμήνυσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει η σκέψη για ίδρυση visa market στο Κίεβο, με οδηγό την επιτυχή εφαρμογή της στη Μόσχα στην οποία παράγονται 1.000 βίζες την ημέρα. Επιπρόσθετα, ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να ιδρύσει Γραμματεία Τουρισμού του ΟΣΕΠ (Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου), όπως έχει αναλάβει τη συμβατική υποχρέωση. Τέλος, συμφώνησαν ότι το μνημόνιο συνεργασίας θα ψηφιστεί πριν την επίσημη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Αθήνα το φθινόπωρο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024