Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή Ψωμιάδη σε Λιάπη για το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Επιστολή Ψωμιάδη σε Λιάπη για το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη έστειλε χτες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την πλημμελή λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όσον αφορά στο ωράριοκαι τις συνέπειες […]

Επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη έστειλε χτες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την πλημμελή λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όσον αφορά στο ωράριο<...>και τις συνέπειες που αυτό το γεγονός έχει στην προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Δυστυχώς, ανέφερε ο Νομάρχης, “εκπνέει ο Ιούνιος και μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν με χειμερινό ωράριο, παρόλο που από τον Απρίλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έπρεπε να ισχύει το θερινό διευρυμένο ωράριο. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά κλείνουν στις 3 το μεσημέρι (εκτός της Ροτόντας), οι επισκέπτες της πόλης δεν προλαβαίνουν να ξεναγηθούν, με αποτέλεσμα ο τόπος μας να δίνει κακή εικόνα προς τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

«Σας ζητώ” καταλήγει, μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης, “να μεριμνήσετε, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να πραγματοποιηθεί η αναγκαία αποψίλωση και να ανοίξουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στο νομό μας. Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη και στον πολιτισμό να στερείται τα αυτονόητα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024