Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Κ.Ε. σχετικά με την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πολιτισμός»
Κώστας Καρτάλης - Μαρία Δαμανάκη

Ερώτηση Κ.Ε. σχετικά με την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πολιτισμός»

Την εύλογη απορία ως προς την ικανότητα του Υπουργείου Πολιτισμού να απορροφήσει το σύνολο των πιστώσεων του Ε.Π. «Πολιτισμός» προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, η […]

Την εύλογη απορία ως προς την ικανότητα του Υπουργείου Πολιτισμού να απορροφήσει το σύνολο των πιστώσεων του Ε.Π. «Πολιτισμός» προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, η απορρόφηση κοινοτικών πόρων<...>από το Ε.Π. «Πολιτισμός» του ΓΆ ΚΠΣ έφθανε μέχρι τις 12/5/2008 τα 361 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το σύνολο κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα του Ε.Π. «Πολιτισμός» ανέρχεται σε 480 εκατ. ευρώ.

Αυτό αναφέρουν σε κοινή τους ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Κώστας Καρτάλης και Μαρία Δαμανάκη, παρατηρώντας ότι η ολοκλήρωση του ΓΆ ΚΠΣ στο τέλος του τρέχοντος έτους, προκαλεί εύλογες απορίες και ως προς την τύχη των έργων που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Στην ερώτησή τους ζητούν από τον Υπουργό Πολιτισμού να παρουσιάσει αναλυτικά για κάθε έργο που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Πολιτισμός» ποιο είναι το ύψος και ποια η ανάλυση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για το καθένα από αυτά, και πως εξελίσσεται η εκτέλεση τους. Επίσης να αναφερθούν τα έργα, εάν υπάρχουν, που έχουν ενταχθεί στο Ε.Π. «Πολιτισμός» που ακόμα δεν έχουν δημοπρατηθεί. Τέλος ζητούν την εκτίμηση του ΥΠ.ΠΟ. για τη χρηματοδότηση των έργων του Ε.Π. «Πολιτισμός» που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του ΓΆ ΚΠΣ και να αναφερθούν τα έργα που έχουν χαρακτηριστεί ως «έργα γέφυρες», με ποιο πρόγραμμα έχουν συναρτηθεί για τη συνέχιση τους, ποιο είναι το ύψος και ποια η ανάλυση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για το καθένα από αυτά, ποια έχουν δημοπρατηθεί και πως εξελίσσεται η εκτέλεση τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024