Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕρώτηση στη Βουλή για την κατάσταση της ακτοπλοΐας
Ιωάννης Παρασκευάς - Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση της ακτοπλοΐας

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην ακτοπλοΐα θέλησε να πληροφορηθεί με χτεσινή ερώτηση του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ιωάννης Παρασκευάς

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην ακτοπλοΐα θέλησε να πληροφορηθεί με χτεσινή ερώτηση του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής<...>Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ιωάννης Παρασκευάς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων στην ερώτηση του: “Ήρθε ένας άλλος χειμώνας και η κατάσταση στην ακτοπλοΐα γίνεται χειρότερη, οι κάτοικοι των νησιών έχουν ήδη αρχίσει να λένε `κάθε πέρσι και καλύτερα`. Όλες οι παρεμβάσεις σας `κατά προτροπή των εφοπλιστών` αντί να βελτιώσουν την κατάσταση την χειροτερεύουν.

Έχουν γίνει απαγορευτικές οι μετακινήσεις από νησί σε νησί και από τον Πειραιά στα νησιά. Δεν υπάρχει κανένα νησί που να εξυπηρετείται στοιχειωδώς και σε λίγο θα πάψει και η τροφοδοσία των νησιών με εμπορεύματα γιατί απαιτείται διπλή φορτοεκφόρτωση για να φθάσουν στον προορισμό τους”.

Τα ερωτήματα του κ. Παρασκευά προς τον κ. Κεφαλογιάννη συνοψίζονται παρακάτω:


  1. Υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ» για βελτίωση της κατάστασης;

  2. Πότε θα δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών γραμμών;

  3. Θα υποκύψετε στις πιέσεις και θα χαρακτηρίσετε όλες τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος για να ικανοποιηθούν οι εφοπλιστές;

  4. Για πότε προβλέπετε κάποια λύση, ή θα πάμε από το κακό στο χειρότερο;

  5. Υπάρχει συνεργασία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024