Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕΤΙΝ: Θετική η παρουσία των Ιονίων Νήσων στις εκθέσεις ΒΙΤ και CBR

ΕΤΙΝ: Θετική η παρουσία των Ιονίων Νήσων στις εκθέσεις ΒΙΤ και CBR

Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία των Ιονίων Νήσων στις εκθέσεις ΒΙΤ του Μιλάνου και CBR του Μονάχου, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα,όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων – […]

Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία των Ιονίων Νήσων στις εκθέσεις ΒΙΤ του Μιλάνου και CBR του Μονάχου, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα,<…>όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων – ΕΤΙΝ.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της ΒΙΤ στο Μιλάνο, η Ιταλική δορυφορική τηλεόραση βρέθηκε στο χώρο του περιπτέρου και προέβαλλε τα Ιόνια Νησιά, παρουσιάζοντας στοιχεία του πολιτισμού τους. Σημαντική ήταν δε η συμβολή του Δημάρχου της Βόρειας Κέρκυρας, κ. Σ. Βάρελη, ο οποίος, καθότι Ιταλόφωνος, εκπροσώπησε τα Ιόνια Νησιά στη συνέντευξη, πραγματοποιώντας παράλληλα σημαντικές επαφές με το κοινό και τους επιχειρηματίες.

Στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου την Κέρκυρα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Α. Καρνέζη (Δήμος Κέρκυρας), ο κ. Σ. Μικρούλης (επιχειρηματίας), την Κεφαλονιά οι κ.κ. Γ. Τσινούκας (εκπρόσωπος ξενοδόχων), Λουτσία Ντ` Αμίκο (εκπρόσωπος ενοικιαζομένων δωματίων), την Ζάκυνθο οι κ.κ. Γ. Τσάκος (Ομ. ενοικιαζομένων δωματίων), Α. Παράσχη (εκπρόσωπος Νομαρχίας), Κώστας Πανάς (Πρόεδρος Εν. Ξενοδόχων), Β. Κωστής (επιχειρηματίας), Χ. Τετράδη (επιχειρηματίας), Κοντοσταβλάκης Στάθης (επιχειρηματίας), την Λευκάδα οι κ.κ. Χ. Πολίτης (Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων), κ. Λούκας Κασαμάτα (Ιταλός tour operator), Μανουέλε Αντρεούτσι (Ιταλός tour operator) και από την ΕΤΙΝ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ε. Κατωπόδης.

Από την άλλη, στην έκθεση CBR του Μονάχου, χαρακτηριστική είναι η φράση που ακουγόταν από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΟΤ της Γερμανίας ότι `Ο Τουρισμός φέτος δουλεύει για την Ελλάδα`. Αξίζει δε να αναφερθεί πως σε πόλεις, όπως το Μόναχο και ειδικά το Αμβούργο και το Ντίσελντορφ, τα Ιόνια Νησιά είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, καθώς η ζήτηση για αυτά είναι πολύ αυξημένη.

Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσημη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ, η Ελλάδα ήρθε δεύτερη μετά την Αυστρία στην παροχή υπηρεσιών προς τους τουρίστες. Μια σημαντική θέση, καθώς η έρευνα αφορούσε όλους τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Έτσι η αύξηση που κατά τον ΕΟΤ μεταφράζεται σε διψήφιο νούμερο και κυμαίνεται από 10 – 14% δεν έρχεται κατά σύμπτωση, όπως υπογραμμίζει η ΕΤΙΝ. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι το 70% επισκέπτεται την Ελλάδα με αεροπλάνο μέσω οργανωμένων πακέτων, ενώ παρατηρείται σημαντική άνοδος και στο individual.

Το μεγάλο Αυστριακό περιοδικό νέων τεχνολογιών και πληροφορικής `CD AUSTRALIA`, μετά από συμφωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Σωτήρη Βόσδο και τον ΕΟΤ Αυστρίας, θα διανείμει στο τεύχος Απριλίου σε 100.000 αντίτυπα στην Αυστριακή και Γερμανική αγορά το DVD της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο θα αναπαράγει με έξοδα δικά του.

Την έκθεση CBR του Μονάχου επισκέφθηκαν συνολικά 150.000 άτομα. Από την Κέρκυρα παρέστησαν οι επιχειρηματίες κ.κ. Α. Τσαλαμάτας , Φ. Κοσκινάς, Α Δάφνης και από τη Νομαρχία ο κ. Φ. Γιόφτσιος. Από την Ζάκυνθο ο κ. Δ. Λεφτάκης και από την ΕΤΙΝ ο κ. Σ. Θύμης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024