Τελευταία νέα

Στο κέντρο των εξελίξεων η Expro

Περισσότερους από 25.000 επισκέπτες, που εκπροσωπούσαν 10.000 εταιρίες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων1.500 ήταν επιχειρηματίες – επισκέπτες από χώρες της Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων και […]

Περισσότερους από 25.000 επισκέπτες, που εκπροσωπούσαν 10.000 εταιρίες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων<...>1.500 ήταν επιχειρηματίες – επισκέπτες από χώρες της Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων και Ευρώπης, δέχτηκε στο 4ήμερο της λειτουργίας της η 13η διεθνής έκθεση Expro 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση επισκεπτών, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διοίκησης της Expro Α.Ε. θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου δεν είχε γίνει προβοκατόρικο τηλεφώνημα – φάρσα σε εφημερίδα από `αγνώστους` για τοποθέτηση βόμβας στο χώρο λειτουργίας της έκθεσης, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκκενωθεί ο χώρος της έκθεσης από την αστυνομία, από εκθέτες και επισκέπτες και να παραμείνει κλειστός για 3 περίπου ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι.

Την έκθεση εγκαινίασε ο πρώην Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και νυν Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλος παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεοδ. Κασσίμη (είχε διατελέσει παλαιότερα Υφυπουργός Τουρισμού), των Προέδρων του ΕΟΤ κ. Αρ. Καλογερόπουλου, της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γ. Τσακίρη, του ΟΠΕ κ. Παν. Δρόσου του Προέδρου του ΟΤΕΚ κ. Κ. Κουσκούκη, του Προέδρου του Ξ.Ε.Ε. κ. Γερ. Φωκά, του Γεν. Γραμ. Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, κ. Ι. Ρέτσου, του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Δ. Χαρίση και δεκάδων άλλων εκπροσώπων Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών Ενώσεων και Οργανισμών.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την έκθεση συζητώντας με εκθέτες και επισκέπτες και την τρίτη ημέρα της λειτουργίας της.

Εκατοντάδες Συμφωνίες

Στην Expro 2006 παρουσίασαν προϊόντα ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού 250 εταιρίες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό με 300 περίπτερα. Κατά την διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες εμπορικές πράξεις για την εσωτερική αγορά και συμφωνίες με εταιρίες και επιχειρήσεις για εξαγωγές Ελληνικών Προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού. Η μεγάλη οργανωτική, λειτουργική και εμπορική επιτυχία της έκθεσης, κατά την εταιρία, είχε ως αποτέλεσμα να δηλώσουν από τώρα συμμετοχή στην Expro 2007 το 70% των εκθετών.

Αβραμόπουλος: Ανοδική η πορεία της Expro

Εγκαινιάζοντας την Expro 2006, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “είμαι από εκείνους που πάντοτε επισκεπτόμουν αυτή την έκθεση από τον καιρό ακόμα που ήμουν Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών ανελλιπώς και βλέπω με ιδιαίτερη χαρά την εξέλιξη της”.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχω”, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, “τα τελευταία δύο χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί η συμμετοχή. Θέλω να πιστεύω ότι και εμείς έχουμε βάλει λίγο το χεράκι μας, σε ότι αφορά τουλάχιστον στον τουρισμό”.

“Οι εκθέσεις σαν κι αυτές”, είπε ο Υπουργός, “είναι πάρα πολύ σημαντικές, αφού ανατίθενται στο ευρύτερο επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό και έχουμε μπροστά μια τεράστια γκάμα μέσων, άλλων που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και άλλων με τις συσκευές που απαιτούνται. Έτσι δεν λείπει η τεχνολογική υποστήριξη, ώστε να καταστήσουμε την Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία ακόμα πιο σύγχρονή”.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά και στην τελευταία 2ετή πορεία του τουρισμού μας, στα μέτρα που έχουν παρθεί και στην στρατηγική που έχει χαραχθεί σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 10ετίας, επισημαίνοντας την σύμπραξη και την στήριξη του ιδιωτικού τομέα σε συνεδριακά και εκθεσιακά γεγονότα όπως αυτό της Expro, που η πολιτεία στηρίζει μ` όλες τις δυνάμεις της.

Καθιέρωση Ημέρας Ελληνικής Κουζίνας

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Expro πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef`s Club), όπως και τα τελευταία χρόνια, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που είναι πλέον ένας θεσμός για τη χώρα μας.

Στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ο κ. Αβραμόπουλος εξήγγειλε την καθιέρωση από φέτος `Ημέρας Ελληνικής Κουζίνας`. Επίσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων υπάγεται πλέον στους θεσμικούς φορείς του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και ένα από τα πρώτα θέματα τα όποια αναμένεται να θέσει είναι η ίδρυση Κέντρου Γαστρονομίας, ενώ συμφωνήθηκε να διακρίνεται στο μέλλον, στις στολές των Αρχιμαγείρων, ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

Στην εκδήλωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που επιχορηγείται και στηρίζεται από την Expro, ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων ο Υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αρ. Καλογερόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Παν. Δρόσος, ο Πρόεδρος της Expro Α.Ε. κ. Κώστας Τσιγαρίδας και ο Διευθυντής της Expro κ. Ν. Σμυρνιωτάκης.

Επίσης, έγιναν και οι καθιερωμένες Βραβεύσεις μαγείρων και μαθητών σχολών μαγειρικής τέχνης όπου συμμετείχαν 480 μαθητές και επαγγελματίες μάγειροι σε 30 κατηγορίες διαγωνισμού.

Η 5η Διεθνής Έκθεση Clean

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο, 27 έως 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι Αττικής, η 5η Διεθνής Έκθεση Clean 2006 Επαγγελματικού Καθαρισμού, Απολύμανσης, Υγιεινής και Εξυγίανσης Περιβάλλοντος.

Πάνω από 150 εταιρίες του κλάδου αυτού από την Ελλάδα και την Ευρώπη συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα μέσω αντιπροσώπων στην μοναδική αυτή έκθεση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης περισσότεροι από 3.800 επισκέπτες – επαγγελματίες από το χώρο της αγοράς και της Τουριστικής Βιομηχανίας απ` όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η αγορά, από ειδικά χημικά καθαριστικά, μηχανήματα καθαρισμού έως και ζωντανή επίδειξη καθαρισμού υαλικών επιφανειών μέχρι 20 μ. ύψους από το έδαφος.

Η συνεργασία της Expro Α.Ε. με άλλες διεθνείς διοργανώτριες εταιρίες εκθέσεων καθαρισμού, με συνδέσμους παραγωγών προϊόντων καθαρισμού και Ομοσπονδιών καθαρισμού στην Ευρώπη είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση συμμετοχή του A.S.F.E.L. (Σύνδεσμος Εταιριών Προϊόντων Καθαρισμού Ισπανίας) και 12 εταιριών από Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Μεγ. Βρετανία.

Ακόμα σημαντική ήταν η συμμετοχή στην Clean του ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.Χ (Πανελλήνιου Συλλόγου Βιοτεχνών Απορρυπαντικών – Χημικών Προϊόντων) και της ΠΟΕΚ (Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εταιριών Καθαρισμού) που επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία της Expro Α.Ε. με τις Ενώσεις του Κλάδου.

Η Διεθνής Έκθεση Clean πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια. Όπως και στην Clean 2004 έτσι και φέτος η Expro Α.Ε. βράβευσε το καλύτερο περίπτερο.

Μετά από κλήρωση μεταξύ τριών επιλεγμένων περιπτέρων από την Επιτροπή αξιολόγησης, ως καλύτερο ανεδείχθη της εταιρίας Peda Clean Market του κ. Στ. Πενταρβάνη 104 τετρ. μέτρων και κόστος συμμετοχής 14.352 ευρώ. Το βραβείο είναι η δωρεάν συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση, – 6η Διεθνή Έκθεση Clean 2008 με περίπτερο αντίστοιχου μεγέθους και κόστους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024