Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΑ-Α: Η Αθήνα εμφανίζει εικόνα πόλης σε συνεχή αναταραχή
Ο ρυθμός νέων κρατήσεων στα αθηναϊκά ξενοδοχεία έχει παγώσει

ΕΞΑ-Α: Η Αθήνα εμφανίζει εικόνα πόλης σε συνεχή αναταραχή

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, μετά τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, προχώρησε στην αποτίμηση της επικρατούσας κατάστασης στα ξενοδοχεία / μέλη της -μέσα από την καθημερινή επικοινωνία μαζί τους- και στην γνωστοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, τόσο στους…

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, μετά τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, προχώρησε στην αποτίμηση της επικρατούσας κατάστασης στα<...> ξενοδοχεία / μέλη της -μέσα από την καθημερινή επικοινωνία μαζί τους- και στην γνωστοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, τόσο στους αρμόδιους της πολιτείας και του τουρισμού όσο και στα ΜΜΕ για δύο λόγους, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της: “Αφενός γιατί καθημερινά δεχόμαστε τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για το θέμα και αφετέρου γιατί κρίνουμε αναγκαίο να αντιληφθούμε όλοι -επΆευκαιρία- πόσο `ευαίσθητο` και ευάλωτο είναι το τουριστικό προϊόν και πώς αντιδρούν οι αγορές απΆ όπου αντλούμε επισκέπτες, σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας, είτε θετικό είτε αρνητικό.

Η εικόνα που οι πολίτες του κόσμου λαμβάνουν εξακολουθητικά, για την Αθήνα -Αττική μέσω τόσο των δικών τους όσο και των δικών μας ΜΜΕ, παρουσιάζει μία πόλη σε συνεχή ταραχή, η οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της, κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι παντελώς αναληθές. Από την άλλη όμως, η αναστροφή αυτής της εικόνας, παρά τις φιλότιμες και συνεχείς προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΕΟΤ, δε θα είναι εφικτή, όσο εκκρεμούν οι γνωστές οικονομικές οφειλές προς τα ξένα δίκτυα -που διαμορφώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη. Το αποτέλεσμα είναι λυπηρό, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που ακολουθούν:

Έως σήμερα λοιπόν, 13 Μαΐου 2010, από τα στοιχεία 68 ξενοδοχείων εκ του συνόλου των 450 περίπου ξενοδοχείων της Αττικής, προκύπτουν 19.696 ακυρωμένες νύχτες. Η τάση για ακυρώσεις συνεχίζεται αυξητική και αφορά μεμονωμένες κρατήσεις, γκρουπ, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχει παγώσει ο ρυθμός νέων κρατήσεων, ενώ διανύουμε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου που είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την Αττική. Επιπλέον, διαφαίνεται και μία σημαντική μείωση των νέων κρατήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία οφείλεται στο “μούδιασμα” των ξένων αγορών όσο η κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζεται ρευστή και αβέβαιη.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθεί απΆ όλους, ότι κάτω από το βάρος της γενικότερης δυσβάστακτης οικονομικής συγκυρίας και του ρυθμού μείωσης των κρατήσεων και των εσόδων όλων μας, ο κίνδυνος συρρίκνωσης των τουριστικών και όχι μόνο, επιχειρήσεων είναι ορατός, γεγονός που εγκυμονεί μόνο αρνητικές εξελίξεις για την επιβίωση των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και την απασχόληση”.

Η ΕΞΑ-Α εκτιμά πως η πολιτεία, τα ΜΜΕ, οι ίδιες οι επιχειρήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι, με όσα μέσα διαθέτουν, πρέπει να προβούν σε ενέργειες κατάλληλες για την άμεση αντιστροφή του κλίματος και την καλύτερη ενημέρωση των αγορών για τα τεκταινόμενα, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024