Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυάγγελος Ταρασιάδης: Ο Όλυμπος `πουλάει` πολύ πιο εύκολα, από την Ακρόπολη, τους Δελφούς ή τη Κνωσό

Ευάγγελος Ταρασιάδης: Ο Όλυμπος `πουλάει` πολύ πιο εύκολα, από την Ακρόπολη, τους Δελφούς ή τη Κνωσό

Στοίχημα αποτελεί για την Νομαρχία Πιερίας η προσέλκυση τουριστών από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε ποσοστά 1% ή 2%, ύστερα και από το σύμφωνο συνεργασίας και τουριστικής ανταλλαγής, που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ της Πιερίας…

Στοίχημα αποτελεί για την Νομαρχία Πιερίας η προσέλκυση τουριστών από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε ποσοστά 1% ή 2%<...>, ύστερα και από το σύμφωνο συνεργασίας και τουριστικής ανταλλαγής, που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ της Πιερίας και της επαρχίας Σαν Ντονγκ, που αριθμεί 192 εκατ. κατοίκους, στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης της Σαν Ντονγκ, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ευάγγελος Ταρασιάδης.

Όσον αφορά στην τουριστική ζήτηση για το 2005, ο κ. Ταρασιάδης ανέφερε ότι “διαμορφώνεται παρά τις αντιξοότητες καλύτερα από το 2004, όπου οι προσδοκίες μας ήταν μεγάλες, αλλά δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν”. “Διαφαίνεται πως η μετα-ολυμπιακή Ελλάδα θα καρπώνεται τουλάχιστον στο θέμα των κρατήσεων, από φέτος κιόλας τον θετικότατο απόηχο της μεγαλύτερης παγκόσμιας διοργάνωσης, που έλαβε μέρος στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι” συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις τιμές, κατά τον πρόεδρο δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις, συγκριτικά με τις περασμένες τουριστικές σαιζόν, ωστόσο διακρίνουμε μια αμυδρή αυξητική τάση στο σύνολό τους”. “Οι διαφοροποιήσεις, για την Πιερία τουλάχιστον”, εξήγησε “αφορούν στις κρατήσεις από τα νέα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, οι πολίτες των οποίων δεν εμπίπτουν πλέον στο γραφειοκρατικό καθεστώς και εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς διαδικασίες και καθυστερήσεις”.

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Ταρασιάδης “η δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου στο Ελατοχώρι συνέβαλε καθοριστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς η στρατηγική του τοποθεσία επιτρέπει την εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση, ενώ το Ελατοχώρι είναι πλέον προορισμός για τους Θεσσαλονικείς, που φτάνουν στην περιοχή σε λιγότερο από μια ώρα, όπως και οι κάτοικοι των όμορων νομών (Ημαθία, Κοζάνη, Λάρισα)”. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Όλυμπος `πουλάει` πολύ πιο εύκολα, από την Ακρόπολη, τους Δελφούς ή τη Κνωσό, πολύ απλά γιατί είναι ένα από τα πιο γνωστά μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ταρασιάδη στη στήλη Συνέντευξη στο TravelDailyNews

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024