Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕλκυστικός προορισμός για τους Ρώσους ο Έβρος

Ελκυστικός προορισμός για τους Ρώσους ο Έβρος

Σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους Ρώσους φαίνεται ότι καθίσταται σιγά – σιγά ο νομός Έβρου, αφού η μεγάλη καμπάνια προβολής του νομού που είχε αναλάβει να προωθήσει η Νομαρχία Έβρου φαίνεται πώς πέτυχε με την επίσκεψη των 84 εκπροσώπων ΜΜΕ από την Ρωσία και τουριστικών πρακτόρων…

Σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους Ρώσους φαίνεται ότι καθίσταται σιγά – σιγά ο νομός Έβρου<...>, αφού η μεγάλη καμπάνια προβολής του νομού που είχε αναλάβει να προωθήσει η Νομαρχία Έβρου φαίνεται πώς πέτυχε με την επίσκεψη των 84 εκπροσώπων ΜΜΕ από την Ρωσία και τουριστικών πρακτόρων στον Έβρο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν χτες, Τρίτη 3 Μαΐου, την πολυήμερη επίσκεψη τους στη περιοχή.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από τη Μόσχα για την Αλεξανδρούπολη, με την συνεργασία της εταιρίας `ΙΟΝΙΑΝ`, η οποία προχτές στην Αλεξανδρούπολη υπέγραψε συμβόλαιο με την Ρώσικη εταιρία `Τοπόλεφ` για την παραλαβή δύο σύγχρονων αεροσκαφών, που θα εκτελούν τις παραπάνω πτήσεις. Οι πτήσεις από Μόσχα για Αλεξανδρούπολη θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ πάνω από 10.000 τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τον νομό Έβρου.

Ειδικότερα, προχτές, Τρίτη 3 Μαΐου, σε κοινή συνέντευξη τύπου από τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Αναστάσιο Λιάσκο, η πρωτοβουλία της Νομαρχίας Έβρου για προσέλκυση Ρώσων τουριστών στον νομό χαρακτηρίσθηκε `αξιόλογη`, ενώ εκφράστηκε και από τους δύο υπουργούς η βούληση για στήριξη αυτής της προσπάθειας.

“Προσπαθήσαμε όλοι να σας δώσουμε την καλύτερη εικόνα για να περάσετε στον νομό μας πέντε μέρες καλά. Αν κάναμε λάθη, ότι διαπιστώσατε να μας το συγχωρέσετε και να μας το επισημάνετε για να μην γίνουν και στην επόμενη φάση που θα έρθουν οι συμπατριώτες σας ως τουρίστες στην περιοχή μας” είπε ο νομάρχης Έβρου κ. Ζαμπουνίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι “η προσπάθεια της νομαρχίας για προσέλκυση Ρώσων τουριστών ξεκίνησε το 2003, μετά από συνεργασία με την ρώσικη πρεσβεία της Θεσσαλονίκης, όπου κρίθηκε πως ήταν σκόπιμο μια διακρατική συνεργασία να ξεκινήσει πρώτα από τον χώρο του τουρισμού”.

“Ωστόσο το στοίχημα, που είχε βάλει η νομαρχία Έβρου ώστε να διαφημιστεί ο νομός και να αποτελέσει τουριστικός προορισμός, πέτυχε, όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημείωσε ότι “η προσπάθεια αυτή της νομαρχίας Έβρου σηματοδοτεί την τουριστική ανάπτυξη της Θράκης, αλλά και την συνεργασία των δύο χωρών”.

“Δεν είναι τυχαίο που ξεκινά από την Θράκη η συνεργασία των δυο χωρών, όπου πολλοί συμπολίτες μας μιλάνε τη ρώσικη γλώσσα, οι παλιννοστούντες ομογενείς μας” είπε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι “η συνάντηση Καραμανλή -Πούτιν τον Δεκέμβριο σηματοδότησε μια νέα αρχή για την συνεργασία των δύο χωρών, ουσιαστικά ήταν η αρχή ενός παραγωγικού ανοίγματος προς τις αγορές της Ρωσίας, η οποία εδραιώθηκε μετά την προεδρία της Ελλάδας στον ΟΣΕΠ. Η Ελλάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει στα Βαλκάνια. 3.500 επιχειρήσεις και πάνω από 400 παραρτήματα τραπεζών δραστηριοποιούνται στις χώρες των Βαλκανίων. Τώρα κοιτάμε σε μεγάλες αγορές, όπως είναι η ρωσική. Μετά και από συνομιλίες που είχαμε με τον κ. Πριμακώφ σε πρόσφατη επίσκεψη μας στη Μόσχα τα βήματα συνεργασίας των δυο χωρών θα ξεκινήσουν από εδώ, από τη Θράκη. Πρώτο βήμα ήταν η υπογραφή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ στην Αθήνα για την προώθηση νέων συνεργασιών και το τρίτο η έλευση των δημοσιογράφων, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή για να έρθουν αργότερα οι Ρώσοι τουρίστες”.

Καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι “μέσα στο 2005 θα γίνουν και άλλα βήματα, όπως η οργάνωση μικτής υπουργικής επιτροπής τον Σεπτέμβριο στη Μόσχα για την ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να μπουν οι βάσεις για νέες συνεργασίες. Στην αποστολή αυτή, θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες από τη Θράκη, προκειμένου να διερευνήσουν τρόπους συνεργασίας με ρώσους επιχειρηματίες και να ξεκινήσει μια οικονομική συναλλαγή, που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες”.

“Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια, που καταβάλλει η νομαρχία Έβρου και καταδείξαμε με την παρουσία μας σήμερα εδώ και την χρηματοδότηση, ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης καταβάλλει μια συστηματική προσπάθεια ανάδειξης, τόσο της χώρας, αλλά και ειδικότερα κάποιων σημαντικών νομών όπως ο Έβρος, ως τουριστικό προορισμό. Πιστεύουμε ότι μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας προβολής – αναβάθμισης της παρουσίας μας στο εξωτερικό και αυτή η προσπάθεια θα πιάσει τόπο” είπε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Λιάσκος, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η διεύρυνση της ρώσικης αγοράς είναι στόχος και θεωρούμε ότι από φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια ολοένα και καλύτερα θα πηγαίνει ο ελληνικός τουρισμός, ολοένα και περισσότερο θα αναβαθμίζεται”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024