Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦως στην τραγωδία της Κέρκυρας
Θάνατος Βρετανών τουριστών

Φως στην τραγωδία της Κέρκυρας

«Τα στοιχεία της τοξικολογικής έρευνας δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι τα αίτια θανάτου ήταν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα», αναφέρει στην έκθεσή του, ο ιατροδικαστής, καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης

«Τα στοιχεία της τοξικολογικής έρευνας δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι τα αίτια θανάτου ήταν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα», αναφέρει στην έκθεσή του,<...> ο ιατροδικαστής, καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης για τον θάνατο των δύο παιδιών από τη Βρατανία σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας.

Τα δύο παιδιά από τη Βρετανία -ηλικίας 8 και 10 ετών- βρέθηκαν νεκρά το πρωί της Πέμπτης, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν μαζί με τον 38χρονο πατέρα τους και την 28χρονη φίλη του. Οι δύο ενήλικες βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο σε κωματώδη κατάσταση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με τον κ. Βουγιουκλάκη, η εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα πιθανότατα προκλήθηκε από κακή καύση του καυστήρα που βρισκόταν έξω από το δωμάτιο των Βρετανών.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της Κέρκυρας η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, από την Ρωσία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι:

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν, προσωπικά είμαι συγκλονισμένη. Περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται και τις απαντήσεις που θα υπάρξουν. Η εντολή που έχω δώσει και εγώ είναι οι αρχές να διενεργήσουν έρευνα σε βάθος, με πολύ μεγάλη αυστηρότητα γιατί η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στον ελληνικό τουρισμό είναι να είμαστε αυστηροί προς πάσα κατεύθυνση. Περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της έρευνας, καθώς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη από την αστυνομία και τον εισαγγελέα.

Όποιοι και αν είναι οι υπαίτιοι και εφόσον υπάρξουν και αποδοθούν ευθύνες, θα ακολουθήσουν διώξεις.

Φέτος είχαμε περίπου 16 εκατομμύρια κρατήσεις. Δεν μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να στιγματιστεί από ένα τέτοιο γεγονός.

Εφόσον αποδοθούν ευθύνες, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων ότι εφόσον αποδειχθεί η υπαιτιότητα του ξενοδοχείου είναι στις προθέσεις της να του αφαιρέσει το σήμα λειτουργίας και πρόσθεσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογο της προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις επί του θέματος.

Σχετικά με το θέμα της πυρασφάλειας η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διέθετε άδεια πυρασφάλειας.

Παράλληλα η Υπουργός ανέφερε ότι μετά το τραγικό συμβάν, μετέβη στην Κέρκυρα ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024