Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Καμίνης: Ο Δήμος Αθηναίων αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών
Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων σχετικά με τις καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος

Γ. Καμίνης: Ο Δήμος Αθηναίων αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών

Δηλώσεις δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη σχετικά με τα επεισόδια και τις καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος στις 29 Ιουνίου.

“Όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος και πέριξ αυτής δεν τιμούν την πολιτεία, δεν τιμούν την πόλη μας, και ουσιαστικά δεν τιμούν κανέναν μας. Οι εικόνες είναι γνωστές. Πολίτες που ξηλώνουν την πλατεία Συντάγματος και πετούν μάρμαρα στους αστυνομικούς. Μάρμαρα τα οποία στη συνέχεια κάποιοι αστυνομικοί πετούν και αυτοί στους πολίτες. Κουκουλοφόροι που επιτίθενται με ρόπαλα, σφεντόνες και μολότοφ. Αστυνομικοί που επιτίθενται και αυτοί κατά δικαίων και αδίκων με άνευ προηγουμένου μπαράζ χημικών, χτυπούν με γκλομπ πεσμένους ανθρώπους και κυνηγούν άλλους μέχρι το Μοναστηράκι. Άλλους πολίτες με λοστούς και καδρόνια να καταστρέφουν καταστήματα -κάποια από αυτά του Δήμου- και περιουσίες συμπολιτών μας. Ξενοδόχοι να αναγκάζονται να διώχνουν τους επισκέπτες τους που υπέφεραν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τουρίστες να κοιτάζουν εμβρόντητοι. Όλα αυτά συνέβησαν στο κέντρο της πόλης, στη βιτρίνα της, στην πιο ιστορική της πλατεία”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τα επεισόδια και τις καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος στις 29 Ιουνίου.

(…)”Λίγες ώρες μετά τις ταραχές και αφού τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων είχαν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις 2 παρά τέταρτο τη νύχτα προκειμένου η πόλη να καθαριστεί και να είναι προσπελάσιμη και λειτουργική, απηύθυνα έκκληση προς την Πολιτεία και τους συμπολίτες μας να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην ξαναζήσουμε τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου. Την έκκληση αυτή επαναλαμβάνω και σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές, όπως έχω ήδη πει οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ο δήμος με τα μέσα που διαθέτει αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασής τους. Η Πολιτεία πρέπει και εδώ να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά να επωμιστούν το κόστος οι υπαίτιοι – ζητώντας να αναγνωριστεί η αστική ευθύνη του Δημοσίου και παρεμβαίνοντας ως πολιτική αγωγή σε ενδεχόμενες δίκες όσων, ένστολων και μη, πρωτοστάτησαν στις βίαιες συγκρούσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει χρέος να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την πόλη και τους ανθρώπους της. Και σας βεβαιώ από τη θέση του δημάρχου ότι θα το πράξει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024