Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΓ. Τελώνης: Ό,τι χάνεται στον τουρισμό δεν επανέρχεται
Εκστρατεία ενημέρωσης και αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για τη χώρα

Γ. Τελώνης: Ό,τι χάνεται στον τουρισμό δεν επανέρχεται

Το πάγωμα των κρατήσεων, οι αντιδράσεις κάποιων tour operators με αναστολή πληρωμών, αλλά και η αγωνία πολλών τουριστών να επισκεφθούν τη χώρα μας από το φόβο πιθανής ταλαιπωρίας τους στην Ελλάδα, είναι τα άμεσα αποτελέσματα της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η χώρα.

“Το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η Ελλάδα προβάλλεται καθημερινά με τον πλέον αρνητικό τρόπο από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαστρεβλώνεται η εικόνα της ως ασφαλούς προορισμού αμφισβητείται όμως και η σταθερότητα και αξιοπιστία της αναφορικά με την οικονομική και νομισματική πολιτική της”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης. “Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η απαξίωση της χώρας μας στη διεθνή τουριστική αγορά. Όλοι βιώνουμε τον αντίκτυπο για τον τουριστικό κόσμο και την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Το πάγωμα των κρατήσεων, οι αντιδράσεις κάποιων tour operators με αναστολή πληρωμών, αλλά και η αγωνία πολλών τουριστών να επισκεφθούν τη χώρα μας από το φόβο πιθανής ταλαιπωρίας τους στην Ελλάδα, είναι τα άμεσα αποτελέσματα της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η χώρα μας.

  • Ο ΗΑΤΤΑ, εδώ και πολύ καιρό είχε προσπαθήσει να στρέψει την προσοχή προς αυτή την κατεύθυνση, βλέποντας το κύμα αυτής της στρεβλής ενημέρωσης των ΜΜΕ. Πρόσφατα, σε συνέχεια αυτής της σειράς μηνυμάτων και επιστολών, απέστειλε ανοιχτές επιστολές στους αρχηγούς όλων των κομμάτων, ζητώντας με αγωνία να αναλάβουν δράση, ώστε να αποκατασταθεί ο Τουρισμός μας, να αποκατασταθεί η αξιοπιστία μας.
  • Με την υπουργό κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη συναντηθήκαμε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, για να της εκθέσουμε την όλη κατάσταση. Σε συνεργασία, που προέκυψε, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τους τουριστικούς φορείς της χώρας, ο ΗΑΤΤΑ ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης και αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας, με μηνύματα που απέστειλε προς τους Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων διεθνώς, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο του κλάδου μας. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά μια και τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό χώρο ενημερώθηκαν πάνω από 50.000 τουριστικά γραφεία.
  • Ο ΗΑΤΤΑ απέστειλε επίσης επιστολή προς τον ΕΟΤ ζητώντας να επικοινωνήσει μέσω του δικτύου των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική, ευρωπαϊκή, σταθερή και απόλυτα ασφαλής χώρα. Ας ελπίσουμε ότι η λαίλαπα αυτής της αρνητικής δημοσιότητας που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό θα περάσει και ότι ο ελληνικός τουρισμός θα μπορέσει να ανακάμψει σύντομα, δεδομένου πως ό,τι χάνεται στον τουρισμό δεν επανέρχεται. Γιατί, όρεξη και θέληση για δουλειά, υπάρχουν. Χρειαζόμαστε όμως και τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν να αποδώσουν καρπό οι προσπάθειές μας”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024