Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHoliday & Spa Expo 2006: Σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Α.Μακεδονίας-Θράκης

Holiday & Spa Expo 2006: Σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Α.Μακεδονίας-Θράκης

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση `Holiday & Spa Expo 2006` της Βουλγαρίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σόφια, καθώς το περίπτερο της αναδείχθηκε ως το καλύτερο…

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση `Holiday & Spa Expo 2006` της Βουλγαρίας, που<...>πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σόφια, καθώς το περίπτερο της αναδείχθηκε ως το καλύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση τουρισμού είναι η μεγαλύτερη της Βουλγαρίας, ενώ η περιφέρεια Α. Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος. “Η πρωτοποριακή, για τα βουλγαρικά δεδομένα, αρχιτεκτονική, σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση, ήταν το `κλειδί` για να επιλεγεί το ελληνικό περίπτερο, ως το καλύτερο της έκθεσης”, ανέφερε στο TravelDailyNews, η επικεφαλής της αποστολής κ. Σόνια Δεληγιάννη. “Στην έκθεση προβλήθηκαν οι δυνατότητες ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού στην περιφέρεια, με `αιχμή του δόρατος` τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Έμφαση δόθηκε επίσης στον αγροτουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα” συμπλήρωσε.

Το περίπτερο της περιφέρειας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών, εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών διπλωματικών αρχών, καθώς επίσης και ο δήμαρχος της Σόφιας. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της περιφέρειας στην έκθεση, ο αρμόδιος περιφερειάρχης, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, επεσήμανε ότι “τα θερινά τουριστικά θέρετρα της περιφέρειας ήδη προσελκύουν το ενδιαφέρον των Βούλγαρων τουριστών και αισιοδοξούμε βάσιμα, ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελούν εύκολα προσβάσιμο προορισμό για αυτούς”.

Στόχος η προσέλκυση Βούλγαρων τουριστών

Δυναμική προώθηση στην αγορά της Βουλγαρίας, πραγματοποιεί η Νομαρχία Έβρου, καθώς η εν λόγω αγορά αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περιοχή, ώστε να πετύχει αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης φιλοξένησε στο νομό πολυμελή αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων για να γνωρίσουν από κοντά τις υποδομές, τα τουριστικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της περιοχής και να συναντηθούν με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Ειδικότερα, στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Βουλγαρίας, στελέχη γραφείων τουρισμού, καθώς και ξεναγοί, οι οποίοι προσκλήθηκαν από την νομαρχία, κατά την διάρκεια έκθεσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην Σόφια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο περιοχές εντάσσονται στο Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

“Βασικούς στόχος του Δικτύου αποτελεί η τουριστική ανάπτυξη και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υποβληθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα στο Ιnterreg”, ανέφερε σχετικά ο Νομάρχης Έβρου, κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, προσθέτοντας ότι “το επικείμενο άνοιγμα του νέου τελωνειακού σταθμού Κυπρίνου – Ιβαΐλοβγκραντ Βουλγαρίας, θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης και νέα δυναμική στις δύο περιοχές”.

Ο κ. Ζαμπουνίδης, αναφερόμενος γενικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο νομός για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή τόνισε τα ακόλουθα: “Με την προσπάθειά μας αυτή στοχεύουμε να κάνουμε τον Έβρο τουριστικό προορισμό για τη γειτονική χώρα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις άλλες πρωτοβουλίες μας για προσέλκυση τουριστών από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Ρωσία, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαρώνειας – Αλεξανδρούπολης – Αίνου – Σαμοθράκης – Ίμβρου – Τσανάκαλε, την εμπορική σύνδεση σε πρώτη φάση Αλεξανδρούπολης – Σμύρνης, καθώς και με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο μπορούν να πραγματοποιούνται πτήσεις από όλες τις χώρες του κόσμου, αυτή η περιοχή που ήταν άγνωστη αποκτά πλέον τις δυνατότητες εκείνες για να γίνει ένας σημαντικός διεθνής τουριστικός προορισμός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024