Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά Θέματα“Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στις τουριστικές επιχειρήσεις κάθε είδους”
Συνέντευξη του επίτιμου προέδρου του ΣΕΤΕ, Στ. Ανδρεάδη

“Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στις τουριστικές επιχειρήσεις κάθε είδους”

Με αποκλειστική συνέντευξη του επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Σταύρου Ανδρεάδη, κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου του μηνιαίου τουριστικού και επιχειρηματικού …

Με αποκλειστική συνέντευξη του επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Σταύρου Ανδρεάδη, κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου του μηνιαίου<...> τουριστικού και επιχειρηματικού περιοδικού “Χρήμα & Τουρισμός”.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ανδρεάδης και ερωτηθείς για την αναγνώριση από την Πολιτεία, του τουρισμού, ως βασικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, τονίζει μεταξύ άλλων: “Χαιρετίσαμε με ενθουσιασμό την ίδρυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, γιατί πιστέψαμε ότι θα ήταν ο μοχλός για την ουσιαστική πρόοδο του τουρισμού στη χώρα μας. Σήμερα, πέντε σχεδόν χρόνια μετά, βλέπουμε ένα αδύναμο υπουργείο, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, που προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί. Η περίεργη αυτή κατάσταση, έχει εξελιχθεί τελικά σε ένα πολύ βολικό άλλοθι για την απραξία των άλλων υπουργείων, και είναι εντελώς απαράδεκτη. Δεν μπορούμε πλέον να την δεχθούμε”. Και καταλήγει: “Αν ένας συναρμόδιος υπουργός διαφωνεί σε ένα καίριο θέμα με τον υπουργό Τουρισμού, τη λύση πρέπει να δίνει άμεσα ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο κυβερνητικές πολιτικές. Αν σε μείζονος σημασίας θέματα για τα οποία ο υπουργός Τουρισμού έχει εκφράσει δημόσια την άποψή του και έχει δεσμευθεί, δε δίνεται λύση, δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να γίνει από το να υποβάλει ο υπουργός την παραίτησή του”.

Παράλληλα, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της επιδότησης κατασκευής ξενοδοχείων, ενώ σημειώνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η επιδότηση του εκσυγχρονισμού των υφισταμένων ξενοδοχείων. Αναφορικά με το θέμα της οικονομικής κρίσης ο κ. Ανδρεάδης υπογραμμίζει: “Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στις τουριστικές επιχειρήσεις κάθε είδους. Αυτό δεν πρέπει να αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια των Τραπεζών, που το τελευταίο διάστημα δείχνουν αδικαιολόγητη σκληρότητα και αδιαφορία, για λόγους που αφορούν τις ίδιες. Αν η συμπεριφορά αυτή δεν αλλάξει άμεσα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο αρωγής που θα το διαχειρίζεται απευθείας το Ελληνικό Δημόσιο και στο οποίο θα έχουν εύκολη πρόσβαση όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις για δανειοδοτήσεις, τουλάχιστον του ίδιου ύψους με αυτές που ελάμβαναν τα τελευταία χρόνια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024