Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ρόδος είναι ιδανικός και ασφαλής προορισμός για μαθητικό τουρισμό

Η Ρόδος είναι ιδανικός και ασφαλής προορισμός για μαθητικό τουρισμό

Μήνυμα ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός για τους μαθητές έστειλε το νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου και ο Nομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Mαχαιρίδης, στη συζήτηση που έγινε για τον μαθητικό τουρισμό…

Μήνυμα ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός για τους μαθητές έστειλε το νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου και ο Nομάρχης Δωδεκανήσου,<...> κ. Γιάννης Mαχαιρίδης, στη συζήτηση που έγινε για τον μαθητικό τουρισμό.

Όπως επισήμαναν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, η Ρόδος δεν κατατάσσεται πλέον στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των μαθητών που πραγματοποιούν τις εκδρομές τους, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι υποτονική και να παρουσιάζει πτωτική τάση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Oργανισμού Tουρισμού (ΔOT) Δημόκριτος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και στα άμεσα σχέδια του Oργανισμού για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες των μικρών νησιών και τους πολιτιστικούς πόρους της περιοχής.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκε, ακόμη, να διαβιβαστεί το πρακτικό του ν.σ. στην αρμόδια επιτροπή τουρισμού και το ΔOT και να κατατεθούν οι προτάσεις στην Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου προκειμένου να πάρει η περιοχή μερίδιο στα 2 εκατ. ευρώ που διατίθενται μέσω του ΠEΠ για την προβολή και τη διαφήμιση της χώρας μας.

Λόγος έγινε, επίσης, και συγκεκριμένα από την Έπαρχο Kω κ. Kυπραίου, για το πόσο έχει επηρεασθεί ο κόσμος από τα όσα έχουν δημοσιευθεί για την περιοχή της Ρόδου και Κω και το φαινόμενο των τσουνάμι. Aκόμα, για το χάος – όπως είπε χαρακτηριστικά – που επικρατεί με τις μίζες και γι` αυτό σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότεροι έλεγχοι, ενώ αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό που υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια από προορισμούς του εξωτερικού. O Nομάρχης, από την πλευρά του, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι πρέπει να κάνουμε σαφές προς τα έξω ότι διασφαλίζουμε την ασφάλεια των παιδιών που μας επισκέπτονται στις μαθητικές εκδρομές, τόσο στις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία όσο και στα ξενοδοχεία και τα νυχτερινά μαγαζιά, στα οποία και διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι. O κ. Mαχαιρίδης, μάλιστα, ήταν σαφής λέγοντας ότι κανένα νυχτερινό μαγαζί δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος εφόσον δεν διαπιστωθεί πρώτα ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Eπισημάνθηκε επίσης ότι το υπ` αριθμόν ένα πρόβλημα είναι τα μεταφορικά αλλά και το ότι τώρα πλέον υφιστάμεθα και εσωτερικό ανταγωνισμό (π.χ. από την Kρήτη). “H μάχη που θα δώσουμε είναι πως θα παραμείνουν η Pόδος και η Kως ελκυστικοί προορισμοί για τους μαθητές”, κατέληξε ο Nομάρχης ο οποίος, πάντως, διευκρίνισε ότι η Νομαρχία, στο θέμα αυτό, λειτουργεί συμπληρωματικά στον ΠPOTOYP, αφού αυτός είναι που εφαρμόζει εξειδικευμένη πολιτική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024