Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατάρρευση της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού
Δήλωση της κίνησης Πολιτών Εξουσία για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Κατάρρευση της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού

“Δυστυχώς φέτος, αναφερόμενοι στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε για την κατάρρευση που γνωρίζει η Κέρκυρα σε αυτόν τον τομέα. Τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις, αλλά και […]

“Δυστυχώς φέτος, αναφερόμενοι στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε για την κατάρρευση που γνωρίζει η Κέρκυρα σε αυτόν τον τομέα. Τα τελευταία<...> χρόνια οι αφίξεις, αλλά και η ποιότητα των επισκεπτών στο νησί μειώνονται συνεχώς, με την φετινή χρονιά να αποτελεί ρεκόρ, σε κενές κλίνες και κλειστά ξενοδοχεία. Τα αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία είναι ήδη εμφανή και θα γίνουν εντονότερα, καθώς η αγορά της Κέρκυρας στερεύει από τα ξένα νομίσματα. Τραγική ειρωνεία για τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας την εποχή του Club Meditarrane, την Κέρκυρα, την “ναυαρχίδα” του ελληνικού τουρισμού”. Τα παραπάνω ισχυρίζονται σε μήνυμά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τα μέλη της ανεξάρτητης κίνησης “Πολιτών Εξουσία”.

Και συνεχίζουν: “Δικαιολογίες περί κρίσης δεν υπάρχουν: η Ρόδος και η Κως για άλλη μια χρονιά παρουσίασαν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και φέτος, ενώ η σεζόν στο νησί μας έχει φτάσει να διαρκεί μόλις ενάμιση μήνα… Δυστυχώς, και ας μην θέλουν να το παραδεχτούν οι γνωστοί άγνωστοι εκπρόσωποί μας, τα αιτία της παρακμής βρίσκονται εδώ: ανύπαρκτες υποδομές και ασυντήρητα μνημεία, βασικά προβλήματα (σκουπίδια, κυκλοφοριακό) άλυτα, καμιά υπηρεσία υγείας, που οδηγεί σε εκμετάλλευση των τουριστών από επιτηδείους (τουριστογιατρούς, βρετανολόγους). Ελάχιστη προβολή του νησιού και πάνω από όλα απαξίωση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και των παραδοσιακών εκδηλώσεων (καρναβάλι, Βαρκαρόλα κ.λπ.). Η στασιμότητα και η επικέντρωση στο `περίφημο τουριστικό μοντέλο` της Κέρκυρας, το δίπτυχο ήλιος-θάλασσα μας έχει (και λογικά) οδηγήσει στην παρακμή”.

Η κίνηση προτείνει άμεση στροφή στον πολιτισμό, την φύση και την ιδιαίτερη κουλτούρα του νησιού, ενίσχυση και αναβίωση όλων των παραδοσιακών εθίμων και εκδηλώσεων, διεύρυνση της τουριστικής σεζόν όλον το χρόνο με φεστιβάλ (μουσικά, καλλιτεχνικά) και αναβίωση αθλητικών διοργανώσεων (ταχυπλόων σκαφών, μηχανών κ.λπ.).

“Η απάντηση μας στα αντιοικονομικά all-inclusive, είναι η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός κ.λπ.). Αυστηρός ποιοτικός έλεγχος των τουριστικών προϊόντων με κίνητρα (π.χ. δωρεάν προβολή τουριστικών επιχειρήσεων που είναι ελεγμένες). Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού υπάρχει, για να θυμίζει σε όλους την ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών, όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τα ταξίδια και τις επισκέψεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή την επικοινωνία δυστυχώς έχουμε χάσει στην Κέρκυρα της θάλασσας, του ηλίου, των φτηνών φολκλόρ και των μεθυσμένων βορειοευρωπαίων”, καταλήγουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024