Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚώστας Καραμανλής: Η τουριστική βιομηχανία αντιμετωπίζεται με ερασιτεχνισμό

Κώστας Καραμανλής: Η τουριστική βιομηχανία αντιμετωπίζεται με ερασιτεχνισμό

Η περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστική για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός στα επόμενα χρόνια επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία […]

Η περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστική για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός στα επόμενα χρόνια<...> επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας<.> Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) "Τουρισμός και Ανάπτυξη: Μια Στρατηγική Προσέγγιση", στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Παραθέτοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας στον τομέα αυτό μίλησε για τη μεγάλη έκταση του νησιωτικού μας χώρου, τα παράκτια οικοσυστήματα, τις ιαματικές πηγές, τους υδροτόπους και βιοτόπους, τα δάση και τους εθνικούς δρυμούς, τις φυσικές ομορφιές, τα μνημεία αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που, όπως είπε, πρέπει να αναπτυχθούν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη οράματος, προγράμματος, στρατηγικής και σχεδίου γι΄ αυτό τον τόπο και επισήμανε ότι η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με ερασιτεχνισμό, προχειρότητα και παλινωδίες. Στο σημείο αυτό είπε, χαρακτηριστικά, ότι απόδειξη της ανυπαρξίας τουριστικής πολιτικής αποτελεί το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2000-2001 δεν πραγματοποιήθηκε καμία διεθνής διαφημιστική καμπάνια από τον ΕΟΤ επειδή ήταν ακόμη απλήρωτη η προηγούμενη και οι εταιρείες δεν προσήλθαν στο διαγωνισμό.

Θέτοντας, εξάλλου, τους στόχους που θα πρέπει να έχει ένα μακρόπνοο πρόγραμμα για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας επιθετικής οικονομικής πολιτικής, άμεσης αξιοποίησης της ευκαιρίας της Ολυμπιάδας του 2004 για τον τουρισμό, επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κατάλληλης θεσμικής οργάνωσης αλλά και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024