Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάπης: Εθνικό στοίχημα το νέο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των Μαρμάρων
Επίσκεψη Σιούφα

Λιάπης: Εθνικό στοίχημα το νέο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των Μαρμάρων

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ξενάγησε χτες στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου, που αποτελεί εθνικό στοίχημα…

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ξενάγησε χτες στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε<...>ότι με τη δημιουργία και λειτουργία του Μουσείου, που αποτελεί εθνικό στοίχημα, ενώνοντας όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, μπορούμε να πετύχουμε την επιστροφή των Μαρμάρων. “Το Νέο Μουσείο, ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Μουσείο αποτελεί ισχυρό επιχείρημα έναντι όσων δεν θέλουν να επιστρέψουν τα μάρμαρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Η μεταφορά όλων των αρχαιοτήτων γίνεται βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Σε περίπου ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά από το παλιό Μουσείο. “Ακόμα και τα τελευταία θραύσματα” επεσήμανε ο κ. Λιάπης “θα επιστρέψουν, για να μπορέσουμε στις αρχές φθινοπώρου, τον Σεπτέμβριο να κάνουμε τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, να ανοίξουμε τις πύλες του στην παγκόσμια κοινότητα”.

Συγκλονισμένος από την επίσκεψη του στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Σιούφας, εκφράζοντας την περηφάνια του για αυτό το δημιούργημα. “Μία ιδέα” ανέφερε “που ξεκίνησε το 1976 και ολοκληρώθηκε το 2008 μας επιτρέπει να συγχαρούμε όλες τις κυβερνήσεις από το 1976 έως σήμερα και όλους τους υπουργούς πολιτισμού, καθώς επίσης την αρχαιολογική πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους όσους συνέβαλλαν, Έλληνες και ξένους, για να αποκτήσει η Ελλάδα το νέο σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης που θα μας κάνει περήφανους για την ανάδειξη του μοναδικού πολιτισμού που έχει η πατρίδα μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024