Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε επιτυχία εξελίσσεται η μεταφορά εκθεμάτων στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Υπουργείο Πολιτισμού

Με επιτυχία εξελίσσεται η μεταφορά εκθεμάτων στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Με απόλυτη επιτυχία, έχοντας σύμμαχο και τον καιρό, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η μεταφορά λίθου της Ζωφόρου του Παρθενώνα από το Παλιό στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, υπό το βλέμμα όχι […]

Με απόλυτη επιτυχία, έχοντας σύμμαχο και τον καιρό, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η μεταφορά λίθου της Ζωφόρου του Παρθενώνα από το Παλιό στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, υπό το βλέμμα όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και όλης της διεθνούς<…>κοινότητας, που παρακολουθούσαν μέσω των τηλεοπτικών σταθμών την “μεταφορά του αιώνα”.

Παρόντες στην μεταφορά της Κυριακής ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μ. Λιάπης, ο αρχιτέκτονας του Μουσείου, κ. Μπερνάρ Τσουμί, ο πρόεδρος του ΟΑΝΜΑ, κ. Δ. Παντερμαλής, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ, κ. Χρ. Ζαχόπουλος, ο έφορος Ακροπόλεως, κ. Αλ. Μάντης, ο μηχανικός, κ. Κ. Ζάμπας, που έχει το γενικό πρόσταγμα της μεταφοράς και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης της Επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, κ.κ. `Αγγελος Δεληβοριάς και Μανουέλα Παυλίδου. Τη μεταφορά παρακολούθησαν και οι 25 πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής της Βρετανίας, κ. Σάιμον Γκας. Οι προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν, στη συνέχεια, σε δεξίωση που έδωσαν στο εστιατόριο του Νέου Μουσείου, ο υπουργός Πολιτισμού και ο Πρόεδρος του Νέου Μουσείου.

Ιστορική ημέρα με οικουμενική σημασία χαρακτήρισε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007, ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, αφού “για πρώτη φορά ύστερα από 2.500 χρόνια τα Γλυπτά του Παρθενώνα μεταφέρονται στο Νέο Μουσείο”. “Ένα μουσείο” συνέχισε “από τα πλέον σύγχρονα και λειτουργικά μουσεία του κόσμου. Ένα Μουσείο σε διαλεκτική σχέση με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που εντάσσεται αρμονικά στο αρχαιολογικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Ένα Μουσείο που προστατεύει, συντηρεί και αναδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο αυτά τα Μνημεία”.

Αναφερόμενος τέλος στο αίτημα για αποκατάσταση της ενότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Λιάπης, σε δηλώσεις του τόνισε πως πρόκειται για αίτημα οικουμενικό, ανάλογο εκείνου για ειρήνη στον κόσμο και για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Ένα χρέος της ανθρωπότητας στον πολιτισμό” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024