Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη αύξηση από τις νέες τουριστικές αγορές προς Ελλάδα
Θετικές οι ενδείξεις από τους Βαλκάνιους και τους Τούρκους τουρίστες

Μεγάλη αύξηση από τις νέες τουριστικές αγορές προς Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στις μεγάλες αυξήεις τουριστών από χώρες όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ και η Κίνα.

Σε αναφορά του στην αύξηση τουριστών από τις “αναδυόμενες” για την Ελλάδα τουριστικές αγορές, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για αύξηση 75% από την Κίνα πέρυσι και μία πάρα πολύ ισχυρή αύξηση φέτος. “Ανοίξαμε ξαφνικά μία σειρά από αγορές, μία άλλη αγορά είναι η Σερβία, η Ρωσία, η Ουκρανία”, λέει. “Φέτος λοιπόν, συνεχίζεται η αύξηση που έχουμε από τις νέες αγορές. Ήμουνα στη Ρωσία, έχουμε μία αύξηση των θεωρήσεων εκεί της τάξεως του 60% από την Ουκρανία 50%, από το Ισραήλ  30%. Συνεχίζουν λοιπόν την αύξησή τους οι νέες αγορές και έχουμε και πολύ σοβαρές αυξήσεις, από τις παραδοσιακές και την Αγγλία και την Γερμανία, μοιάζει να ανακάμπτουν. Ο συνδυασμός των δύο, δείχνει πολύ καλές προοπτικές για την τουριστική σεζόν, υπογραμμίζοντας πάντα, ότι είναι ακόμα η αρχή, Τώρα μπαίνουμε πραγματικά μέσα στην τουριστική σεζόν, οπότε να κρατήσουμε την επιφύλαξη μας, να ξέρουμε ότι είναι πολύ ρευστή η αγορά, οποιαδήποτε σκηνή πλήττει την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε ακυρώσεις”.

Σε ερώτηση για εκτίμηση ή προσδοκία του ποσοστού αυξήσεως φέτος, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη προσδοκία για πολύ σοβαρές. “Μέχρι σήμερα έχουμε μια αύξηση της τάξης του 10%. Μακάρι να κρατήσει μέχρι τέλος του χρόνου, αυτό δεν το ξέρουμε, θα το δούμε. Τα σημάδια είναι, καλά διότι έχουμε καλές ενδείξεις και από βαλκανικούς λαούς που έρχονται με αυτοκίνητα στη χώρα. Έχουμε καλά σημάδια από την Τουρκία, που έρχονται με σκάφη. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Αυτό που έχουμε πει ως κυβέρνηση είναι ότι εμείς μετράμε τις αφίξεις, μετράμε τα έσοδα αλλά από φέτος μετράμε και κάτι άλλο. Μετράμε τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο τουριστικός κλάδος. Θέλουμε ένα δούμε ότι αυτές οι αυξήσεις θα μεταφραστούν σε θέσεις εργασίας. Εκεί θα φανεί αν ο τουριστικός κλάδος είναι έτοιμος να δέσει πάλι με την ελληνική κοινωνία με την οποία είχε προβλήματα στο παρελθόν κατά καιρούς. Φέτος η χρονιά η μεγάλη ευκαιρία που έχει ο κλάδος του τουρισμού να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι η ατμομηχανή η οποία αφορά κάθε ελληνική οικογένεια. Είναι ένας κλάδος στον ποιο εργάζονται χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι και ο στόχος μας φέτος είναι να αυξήσουμε φέτος αυτές τις θέσεις εργασίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024