Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στην μη πληρωμή του
Αύξηση στον ΦΠΑ εστίασης

ΝΔ: Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στην μη πληρωμή του

Άδικο μεν το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την παρότρυνση σε παράνομη πράξη.

Το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση και το ορατό ενδεχόμενο νέων λουκέτων, σχολίασε με αυστηρή του δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση των εστιατόρων για στάση πληρωμών προς το δημόσιο, αλλά και επισημαίνοντας παράλληλα πως από σήμερα ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να τιμωρήσει χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους, επειδή η κυβέρνηση είναι, όπως είπε, «ανίκανη και αναποτελεσματική».

«Το άδικο μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης, απειλεί με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις. Έχουν μάλιστα το πολιτικό θράσος, την αδικία αυτή να την ομολογούν και δημόσια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι όταν μπορέσουν και γίνουν αποτελεσματικοί θα πάρουν πίσω το καταστροφικό αυτό μέτρο!

Όμως, η πραγματική οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν τέτοια ανευθυνότητα», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ζητώντας την άμεση απόσυρση του μέτρου.

«Ένα λάθος, δεν αντιμετωπίζεται με ένα άλλο λάθος. Η εξαγγελία των επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης ότι θα καταφύγουν στο κίνημα “δεν πληρώνω”, μας βρίσκει αντίθετους. Τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά δημιουργούν μεγαλύτερα», καταλήγει στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους επιχειρηματίες του κλάδου και διατυπώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024