Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝικήτας Κακλαμάνης: Να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά για κρουαζιέρες
Απώλεια εσόδων που αγγίζει τα 400 εκατ. δολ. το χρόνο

Νικήτας Κακλαμάνης: Να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά για κρουαζιέρες

Στη χθεσινή ομιλία του, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου με θέμα “Η προβολή της Αθήνας στην Ευρώπη και την Αμερική”, ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο, να δοθεί το δικαίωμα…

Στη χθεσινή ομιλία του, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου με θέμα “Η προβολή της Αθήνας στην Ευρώπη και την Αμερική”, ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης<...> απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο, να δοθεί το δικαίωμα στο λιμάνι του Πειραιά, οι θαλάσσιες κρουαζιέρες να ξεκινούν από τον Πειραιά.

“Κ. υπουργέ, να σας απευθύνω δημόσια έκκληση να τολμήσετε κάτι: ωραία είναι όλα αυτά που ακούστηκαν, αλλά για να γίνει παραδείγματος χάριν για τους τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι μόνο, πρέπει να τολμήσετε κάτι: πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στο λιμάνι του Πειραιά, οι θαλάσσιες κρουαζιέρες να ξεκινούν από τον Πειραιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

“Γνωρίζω ότι υπάρχει αντίδραση από το Συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, εκφράζονται κάποιοι φόβοι που νομίζω ότι δεν ευσταθούν και μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε γι` αυτό, διότι τώρα περνάει το κρουαζιερόπλοιο κι αν θα σταθεί στον Πειραιά και όχι μόνο στο Πειραιά και σε άλλα λιμάνια το Ηράκλειο της Κρήτης παραδείγματος χάριν, ή την Κέρκυρα είναι το ίδιο καθεστώς, απαγορεύεται να γίνεται η επιβίβαση να ξεκινάει δηλαδή η κρουαζιέρα, πλην των πλοίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από λιμάνια ελληνικά.

Αυτό στερεί την πόλη από χιλιάδες τουρίστες, που θα έμεναν δυο τρεις μέρες στην πόλη γιατί θα ερχόταν αεροπορικά στην Αθήνα, θα έμεναν τρεις μέρες στην Αθήνα και ύστερα θα έμπαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, από απίστευτα έσοδα. Μου παραδόθηκε από το Σύλλογο των ανθρώπων που ασχολούνται με τη θαλάσσια κρουαζιέρα, πιθανώς να την έχετε κι εσείς στα χέρια σας, μια μελέτη που έχουν υπολογίσει ότι υπάρχει απώλεια εσόδων που αγγίζει τα 400 εκατ. δολ. το χρόνο, φανταστείτε τι σημαίνει αυτό σε μια τέτοια και όχι μόνο εποχή οικονομικής κρίσης.

Να ξέρετε ότι σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν μιλώ μόνο Αθήνας μιλώ πλέον και σαν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, εμείς θα βγούμε αν η κυβέρνηση τολμήσει να άρει αυτή την απαγόρευση και θα σταθούμε ενθουσιωδώς δίπλα, όπως θα ζητήσουμε και από όλα τα πολιτικά Κόμματα να κάνουν το ίδιο.
Ενδεικτικά θέλω να σας ενημερώσω ότι όσο αυτό δεν ίσχυε με την Κωνσταντινούπολη, οι πτήσεις ήταν μια δια δύο στη μεγάλη τουριστική περίοδο Νέα Υόρκη – Κωνσταντινούπολη. Μόλις η Κωνσταντινούπολη έγινε χώρος ξεκινήματος της κρουαζιέρας, οι πτήσεις έχουν φτάσει καθημερινά τις εννιά από τη Νέα Υόρκη. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάτι που κάνει μια ανταγωνίστρια στον τουρισμό χώρα όπως είναι η Τουρκία, να μην μπορούμε να το κάνουμε εμείς, τη στιγμή που μας το ζητάνε κιόλας.

Θέλω να σας πω ότι η πόλη της Αθήνας, σε συγκυρία με την οικονομική κρίση – και τουριστική κρίση που πλήττει και την Ελλάδα, έχει κάνει ήδη προσπάθειες. Μερικές έχουν ήδη καταλήξει θετικά. Υπενθυμίζω αυτό που αναγγείλαμε χτες ότι αρχές Μαΐου 13 έως 15 Μαΐου στην Αθήνα θα γίνει το 1ο πανευρωπαϊκό στην ουσία παγκόσμιο Συνέδριο αντι-doping, όλα τα φώτα της δημοσιότητας του αθλητικού και όχι μόνο Τύπου θα στραφούν στην Αθήνα εξ αιτίας των ονομάτων που θα συμμετάσχουν σε αυτό το 1ο πανευρωπαϊκό Συνέδριο, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Commission επέλεξαν την Αθήνα, ως την πρώτη πόλη, από την οποία ξεκινάει αυτός ο θεσμός, γιατί θα είναι κάθε χρόνο αυτός ο θεσμός”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024