Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ John Bell στο 28ο Ετήσιο Σεμινάριο Διεύθυνσης ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Ο John Bell στο 28ο Ετήσιο Σεμινάριο Διεύθυνσης ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση κρίσεων στην τουριστική βιομηχανία έχει αποκτήσει τεράστια σημασία ως αποτέλεσμα τραγικών γεγονότωνόπως η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, οι βομβιστικές επιθέσεις στη […]

Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση κρίσεων στην τουριστική βιομηχανία έχει αποκτήσει τεράστια σημασία ως αποτέλεσμα τραγικών γεγονότων<...>όπως η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, οι βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, την Αίγυπτο και την Τουρκία και η γρίπη των πτηνών. Αυτή την κρίσιμη πτυχή επιχειρεί να αναδείξει στο επί θύραις σεμινάριο του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., που φέρει τον γενικό τίτλο `Ενεργοποιώντας τη δύναμη του τουρισμού – ανταποκρινόμενοι στις αλλαγές των καιρών`. Ειδικά για το θέμα της διαχείρισης κρίσεων, ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο σεμινάριο μιας διεθνούς αυθεντίας στο χώρο, του Βρετανού δικηγόρου – δημοσιογράφου John Bell, ο οποίος θα παρουσιάσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

Ο κ. John Bell την τελευταία εικοσαετία έχει λειτουργήσει ως σύμβουλος κρατικών οργανισμών τουρισμού, κυβερνήσεων, ταξιδιωτικών και αεροπορικών εταιριών στο θέμα της διαχείρισης κρίσεων. Είχε, συγκεκριμένα, εμπλοκή στην επικοινωνιακή αντιμετώπιση της τρομοκρατικής επίθεσης της 9ης Σεπτεμβρίου, 2001 και σε επιθέσεις στην ανατολική Αφρική, σε φυσικές καταστροφές στην Καραϊβική και πιο πρόσφατα στη διαχείριση των επιπτώσεων του τσουνάμι στον τουρισμό.

Είναι μέλος της Επιτροπής Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, λέκτορας στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σειρά διαλέξεων στο θέμα `Τουρισμός και Τρομοκρατία` στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Σ` αυτά τα 20 χρόνια, ο κ. John Bell είχε δικές του εκπομπές στο BBC, και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, με επίκεντρο τον τουρισμό, όπως τα προγράμματα Watchdog, Travelog, και Voyage, ενώ στο δίκτυο CNN ήταν ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Hotspots.

Το Σεμινάριο Διεύθυνσης του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., που θα προσφωνήσει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λιλλήκας, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2006 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Τα άλλα θέματα που θα παρουσιασθούν θα αφορούν στα δέκα κρισιμότερα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Το θέμα θα παρουσιάσει ο κ. `Αγγελος Λοίζου, μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Συμβούλων Φιλοξενίας. Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, κ. Σόλωνας Κασίνης, θα αναπτύξει το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ενώ η κ. Ίρις Μπράουερ, της Διεθνούς Εταιρίας THR Διεθνείς Σύμβουλοι Τουρισμού θα παρουσιάσει το επίκαιρο θέμα `Επικοινωνίες marketing στην τουριστική βιομηχανία`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024