Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Γερουλάνος: Ο τουρισμός στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα κρέμεται από μια κλωστή
Ο τουρισμός αφορά κάθε ελληνική οικογένεια

Π. Γερουλάνος: Ο τουρισμός στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα κρέμεται από μια κλωστή

Σε χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Παύλος Γερουλάνος εξέφρασε την απορία γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι ο τουρισμός αφορά κάθε ελληνική οικογένεια, και ότι πρέπει να τον σεβόμαστε ως τέτοιο αγαθό.

Οι εικόνες οι οποίες βγαίνουν από την Ελλάδα στο εξωτερικό είναι οριακές, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, σε χθεσινή συνέντευξή του. “Τι εννοώ με αυτό; Έγιναν τα επεισόδια στο Σύνταγμα, καταφέραμε με πολλή δουλειά να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτά ήταν μεμονωμένα επεισόδια. Έρχονται οι πληροφορίες ότι δεν λειτουργούν τα ταξί και ότι μπλοκάρουν τα αεροδρόμια. Πείθουμε ότι δεν είναι μπλοκαρισμένα τα αεροδρόμια και ότι υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες. Μονίμως τρέχουμε πίσω από καταστάσεις για να πείσουμε τον κόσμο ότι αξίζει να έρθει στην Ελλάδα. Και παρά τις δυσκολίες, ο κόσμος επιμένει και έρχεται και φέτος έχουμε μια αύξηση του τουρισμού. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Το ερώτημα είναι γιατί παίζουμε με την τύχη μας;

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι ο τουρισμός αφορά κάθε ελληνική οικογένεια, και ότι πρέπει να τον σεβόμαστε ως τέτοιο αγαθό; Ειδικά οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό όπως οι ιδιοκτήτες ταξί, θα πρέπει αυτό να το σέβονται, και χαίρομαι διότι εκτός από κάποιους ανεγκέφαλους, η ηγεσία τους έχει αναγνωρίσει ότι το κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων, κάνει την κοινωνία να τους γυρνά την πλάτη”.

Μιλώντας επίσης, για τη κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και τον περιβάλλοντα υποβαθμισμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, τόνισε: “Στο Σύνταγμα ξεκίνησε ένα πράγμα που έμοιαζε φρέσκο, έμοιαζε να είναι ζωντανό. Κινητοποίησε κόσμο που ήθελε να δει τα πράγματα να αλλάζουν. Σιγά-σιγά αυτό ξέπεσε και τώρα έχει μείνει μια μικρή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι κάνουν πολιτική παρέμβαση κοιμώμενοι στο Σύνταγμα. Δίπλα σε αυτούς έχουν έρθει ναρκωτικά, μικροπωλητές με παράνομα εμπορεύματα κ.λπ. Έχει διαμορφωθεί μια απαράδεκτη κατάσταση. Η φρεσκάδα που εξέφρασαν οι αγανακτισμένοι πήγε διακοπές. Τώρα είναι ώρα να καθαρίσει το Σύνταγμα.

Η Αθήνα χρειάζεται ένα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που να μας κάνει υπερήφανους. Μπορούμε για παράδειγμα να συνεργαστούμε με το Πολυτεχνείο για να δημιουργηθεί ένας χώρος που εκπαιδεύει και που προβάλει ό,τι καλύτερο έχουμε. Το μουσείο της Αθήνας που θα αναδείξει τις αρχαιότητες μπορεί να γίνει το επόμενο μεγάλο όραμα για τον πολιτισμό.Σε ό,τι αφορά στον περιβάλλοντα χώρο και τα προβλήματα των ναρκομανών, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο ΟΠΑΠ εξοικονόμησε 2 εκατ. ευρώ από τις ρήτρες βίας τα οποία και θα αφιερώσει για τις υποδομές που χρειάζονται τα νοσοκομεία για κέντρα απεξάρτησης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024