Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαπαλέξης: H Δυτική Πελοπόννησος σύντομα θα αποτελέσει το νέο μεγάλο προορισμό της Ελλάδας

Παπαλέξης: H Δυτική Πελοπόννησος σύντομα θα αποτελέσει το νέο μεγάλο προορισμό της Ελλάδας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και γ. γ. του ΗΑΤΤΑ κ. Νίκος Παπαλέξης, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ανέφερε ότι “η Δυτική Πελοπόννησος σύντομα θα αποτελέσει […]

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας και γ. γ. του ΗΑΤΤΑ κ. Νίκος Παπαλέξης, μιλώντας στην εκπομπή<…> Business & Travel, ανέφερε ότι “η Δυτική Πελοπόννησος σύντομα θα αποτελέσει το νέο μεγάλο προορισμό της Ελλάδας”. Προέβλεψε ακόμη, μιλώντας στο κ. Χάρη Ντιγριντάκη ότι “και το 2005 θα είναι μια δύσκολη χρονιά”. Και τούτο διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “τα συμβόλαια με τους `tour operators` κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2004”, ενώ στον ορίζοντα δεν βλέπει να γίνονται ουσιαστικές ενέργειες προς στην κατεύθυνση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στην λειτουργία των αεροδρομίων της Ανδραβίδας και του Αράξου στη δυτική Πελοπόννησο, ο κ. Παπαλέξης εξέφρασε την διαφωνία του για την επιλογή ανοίγματος αεροδρομίων σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση, σημειώνοντας ότι “θα ήταν προτιμότερη η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αεροδρομίου σε μια εκ των δυο αναφερόμενων τοποθεσιών.

Εν τω μεταξύ, σε 11 σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας και 3 αεροδρόμια (ένα στη Ζυρίχη και δυο στην Αυστρία σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ), θα πραγματοποιήσει φέτος τις κινητές εκθέσεις της η Choose Media, με το πρόγραμμα Choose Greece. Όπως υπογράμμισε στο Business & Travel o εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Χρήστος Μιστρής, “η διάρκεια των εκθέσεων στα εν λόγω πολυσύχναστα κομβικά σημεία φέτος θα είναι μεγαλύτερη”. Ενώ, πρόσθεσε ακόμα ότι “σε όλες τις εκθέσεις, που θα φιλοξενούνται στις εισόδους των σιδηροδρομικών σταθμών, θα υπάρχουν special events όπου θα ζητείται η συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα στην είσοδο των περιπτέρων που φέτος θα είναι μεγαλύτερης έκτασης θα υπάρχει ειδική reception όπου ο κάθε διερχόμενος υποψήφιος τουρίστας θα μπορεί να επιλέγει τις διακοπές του στην Ελλάδα”.

Ο κ. Μιστρής, τέλος, επεσήμανε ότι “είναι απαραίτητες οι παράλληλες ενέργειες προβολής μιας χώρας στο εξωτερικό”, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “οι δημόσιες σχέσεις και το Lobbying πρέπει να αποκτήσουν νευραλγικής σημασίας ρόλο στην προσπάθεια προβολής της χώρας στο εξωτερικό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024