Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ απάντηση της ΑΔΕΛ σχετικά με τις “άκαιρες διαφημιστικές” καταχωρήσεις

Η απάντηση της ΑΔΕΛ σχετικά με τις “άκαιρες διαφημιστικές” καταχωρήσεις

“Kαμία ευθύνη δεν έχει για το περιεχόμενο των καταχωρίσεων που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα του εξωτερικού” τονίζει σε ανακοίνωση της η διαφημιστική εταιρία ΑΔΕΛ αναφορικά με το Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε χθες ο ΕΟΤ…

“Kαμία ευθύνη δεν έχει για το περιεχόμενο των καταχωρίσεων που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα του εξωτερικού” τονίζει<...> σε ανακοίνωση της η διαφημιστική εταιρία ΑΔΕΛ αναφορικά με το Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε χθες ο ΕΟΤ.

Στη συνέχεια και σχετικά με το θέμα ποιος έχει τελικά την ευθύνη του περιεχομένου των διαφημιστικών καταχωρίσεων, η εταιρία απαντά αναφέροντας ότι “για το έργο της προβολής της Αττικής προκηρύχθηκαν δύο διαφορετικοί διαγωνισμοί. Ο ένας αφορούσε στο σχεδιασμό και την παραγωγή του δημιουργικού μέρους της εκστρατείας, δηλαδή τη δημιουργία διαφημιστικών ταινιών, καταχωρίσεων, μακετών κ.α.. Ο διαγωνισμός αυτός κατακυρώθηκε σε άλλη διαφημιστική εταιρία το 2003. Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορούσε στο σχεδιασμό και αγορά χώρου και χρόνου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Εξωτερικού. Η ΑΔΕΛ ανέλαβε το δεύτερο διαγωνισμό και συγκεκριμένα για τις χώρες Μ. Βρετανία, Γερμανία και Αυστρία. Η απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού στην ΑΔΕΛ εκδόθηκε στις 11 Μαΐου 2004. Η ΑΔΕΛ εκλήθη από τον ΕΟΤ για την υπογραφή της σύμβασης στις 27 Ιουλίου 2004. Η σύμβαση υπεγράφη την επόμενη ημέρα, 28/7/04″.

Όσον αφορά στις συμβατικές υποχρεώσεις της ΑΔΕΛ σε σχέση με το έργο η εταιρία απαντά λέγοντας ότι “είναι ευνόητο από το περιεχόμενο της σύμβασης ότι αυτή δεν αφορούσε στη δημιουργία των πρωτότυπων μακετών και κειμένων για τις καταχωρίσεις. Οι μακέτες και τα κείμενα, δημιουργήθηκαν από την άλλη εταιρία – ανάδοχο στο πλαίσιο του πρώτου Διαγωνισμού. Ο ρόλος της ΑΔΕΛ περιοριζόταν από τη σύμβαση στη σωστή αναπαραγωγή (αντιγραφή) των μακετών και κειμένων που της δόθηκαν από τον ΕΟΤ και την αποστολή τους στα επιλεγμένα Μέσα (εφημερίδες και περιοδικά του εξωτερικού)”.

Έτσι, η ΑΔΕΛ συνεχίζοντας στην ανακοίνωση της τονίζει ότι “σύμφωνα με τη σύμβαση του έργου που είχε αναλάβει δεν είχε καμία ανάμειξη στα κείμενα των καταχωρίσεων, τα οποία της παραδόθηκαν για πρώτη φορά από τον ΕΟΤ στις 10 Αυγούστου 2004. Παρά το ότι δεν είχε υποχρέωση, από επαγγελματική ευαισθησία και μόνο, η ΑΔΕΛ όταν παρέλαβε τις μακέτες με τα κείμενα, εντόπισε σημεία που έπρεπε να τροποποιηθούν, αλλά έλαβε από τον ΕΟΤ γραπτή απάντηση στις 12 Αυγούστου 2004 ότι `κατά την υλοποίηση του διαφημιστικού προγράμματος, θα χρησιμοποιηθούν τα θέματα της καμπάνιας της Αττικής, όπως σας απεστάλησαν`”.

Και προσθέτει ότι “η έναρξη των πρώτων καταχωρίσεων στα έντυπα προβλεπόταν για τις 23 Σεπτεμβρίου 2004 σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εγκριθεί από τον ΕΟΤ. Βάσει των πρωτοτύπων μακετών που παραδόθηκαν από τον ΕΟΤ για αναπαραγωγή (αντιγραφή) και αποστολή στα επιλεγμένα Μέσα, η ΑΔΕΛ ολοκλήρωσε τις αναπαραγωγές και παρέδωσε στον ΕΟΤ τα αντίγραφα των μακετών όλων των θεμάτων, σε όλες τις γλώσσες, για όλα τα Μέσα, έως και την 31η Αυγούστου 2004. Τα αντίγραφα αυτά (τελικές μακέτες) εγκρίθηκαν από τον ΕΟΤ όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σύμβαση. Κατά συνέπεια, η ΑΔΕΛ εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις απολύτως και με άκρα επιμέλεια”.

Τέλος η ανακοίνωση της εταιρίας κλείνει υπογραμμίζοντας ότι “σύμφωνα με τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι το έργο της ΑΔΕΛ περιορίζεται στη σωστή επιλογή και αγορά μέσων ενημέρωσης στο εξωτερικό και στη δημιουργία πιστών αντιγράφων του υλικού, που δημιουργήθηκε από άλλη εταιρία και εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ. Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση η ΑΔΕΛ δεν είχε αρμοδιότητα και δεν θα μπορούσε να παρέμβει στο περιεχόμενο των διαφημιστικών καταχωρίσεων που δεν ήταν δικές της, αλλά είχαν δημιουργηθεί από άλλη διαφημιστική εταιρία. Τα αντίγραφα (τελικές μακέτες), που παραδόθηκαν στον ΕΟΤ μέχρι 31 Αυγούστου 2004, εγκρίθηκαν σύμφωνα με τη διαδικασία, που προβλέπει η σύμβαση. Υπό αυτά τα δεδομένα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στρέφεται αδίκως κατά της ΑΔΕΛ, ενώ θα έπρεπε να αναζητήσει τις ευθύνες εκεί όπου πράγματι υπάρχουν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024