Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΣυνεργασία Choose Greece και Green Evolution για δημιουργία πράσινων υπηρεσιών σε διεθνή Road Show
Συνεργασίες

Συνεργασία Choose Greece και Green Evolution για δημιουργία πράσινων υπηρεσιών σε διεθνή Road Show

H Choose Greece” συνεργάζεται με Green Evolution για την ανάπτυξη “πράσινων υπηρεσιών” και μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος, ενισχύοντας την αειφορία στις διεθνείς αγορές.

Τη δέσμευση της για συμπόρευση στις αρχές της αειφορίας υπογραμμίζει η εταιρεία Choose Greece ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρία Greeen Evolution A.E., προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία ενός οδηγού καλών πρακτικών για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της εταιρείας που προβάλλει την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές .

Πρώτο δείγμα της συνεργασίας των δύο εταιριών θα αποτελέσει το πρώτο Road Show της Choose Greece στο Μόναχο στις 20 Φεβρουαρίου 2024, όπου τιμώμενος δήμος θα είναι ο Βόλος, ενδεικτικό και της προσπάθειας των διοργανωτών για την ολική επαναφορά της Μαγνησίας στον τουριστικό χάρτη.

Η Greeen Evolution A.E., στα πλαίσια προσφοράς υπηρεσιών υποστήριξης της εταιρείας Choose Greece θα συμβάλλει, για 2 έτη, στην μέτρηση / υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Choose Greece. Παράλληλα, η Greeen Evolution A.E. θα δημιουργήσει ένα οδηγό καλών πρακτικών για την εσωτερική λειτουργία της εταιρείας καθώς και τη διεξαγωγή από την Choose Greece εκδηλώσεων ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος, με στόχο την μείωση του συνολικού ανθρακικού αποτυπώματος της εταιρείας, ενώ μελλοντικά στην μετάβαση αμιγούς net-positive παροχής υπηρεσιών της Choose Greece προς τρίτους.

Σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος των εκδηλώσεων της Choose Greece αλλά και στον οδηγό καλών πρακτικών, η Greeen Evolution A.E θα εστιάζει στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Χώρος διεξαγωγής και διαμονή
  • Ενέργεια και κλίμα
  • Χρήση / Διαχείριση νερού
  • Διαχείριση αποβλήτων
  • Τρόφιμα – ποτά και τροφοδοσία
  • Ταξίδια και μεταφορές
  • Προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών
  • Επικοινωνία και υλικό εκδήλωσης

Στο σημείο αυτό, ο ιδρυτής και εμπνευστής της Choose Greece, Λεωνίδας Μπαμπάνης, σημειώνει ότι «είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση εκθέσεων στο εξωτερικό προτάσσει την αειφορία και την ελαχιστοποίηση του ανθρακικού της αποτυπώματος στις δραστηριότητες της, με τόσο αναλυτικό και διαφανή τρόπο. Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια η Choose Greece παράλληλα θέλει να συνδεθεί με την προσπάθεια της Μαγνησίας να  επανακάμψει και για το λόγο αυτό ανακήρυξε τον Βόλο ως τιμώμενο δήμο. Σε κάθε περίπτωση η Choose Greece με τη συνεργασία αυτή θέλει να μεταφέρει το μήνυμα της αειφορίας και στους δυνητικούς της πελάτες, προσφέροντας ένα μπουκέτο ‘πράσινων’ υπηρεσιών».

Τα Road Show που θα λάβουν χώρα με την αιγίδα του ΕΟΤ ξεκκινούν, όπως ήδη αναφέρθηκε, από το Μόναχο στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και θα συνεχίσουν στην Βιέννη στις 22 Φεβρουαρίου 2024,  στο Βουκουρέστι στις 22 Μαρτίου 2024, στη Βαρσοβία στις 26 Μαρτίου 2024, στο Βελιγράδι στις 11 Απριλίου 2024, στη Λευκωσία στις 19 Απριλίου 2024, στην Νάπολη στις 16 Μάϊου 2024, στην Γλασκώβη στις 31 Οκτωβρίου 2024 και τέλος στην Στοκχόλμη στις 2 Δεκεμβρίου 2024.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που σημείωσε το project Choose Crete, το οποίο προώθησε με μεγάλη επιτυχία τουριστικά την Κρήτη σε έξι ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Σκωτία, Σουηδία, Κύπρος), αποφασίστηκε να επεκταθεί με στόχο την προώθηση και της υπόλοιπης Ελλάδας και να μετονομασθεί σε Choose Greece.

Το Choose Greece θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ελληνικό Road Show για B2B και networking στην Ευρώπη για το έτος 2024, στοχεύοντας σε δημόσιους φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις, που επιθυμούν να γίνουν ευρύτερα γνωστές σε νέες αγορές ή απλώς να υπενθυμίσουν την παρουσία τους στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων είναι απόλυτα εξασφαλισμένη, καθώς βασίζεται στην πολυετή εμπειρία των στελεχών της διοργανώτριας εταιρείας με επικεφαλής τον Λεωνίδα Μπαμπάνη, που δραστηριοποιείται εδώ και είκοσι χρόνια στον τομέα της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024