Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Emirates συμμετέχει στην πρωτοβουλία «The Solent Cluster»
Βιωσιμότητα

Η Emirates συμμετέχει στην πρωτοβουλία «The Solent Cluster»

Η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «The Solent Cluster» του ΗΒ, εστιάζοντας στη μείωση εκπομπών CO2 μέσω της παραγωγής Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου.

Η Emirates αποτελεί την πρώτη αεροπορική εταιρεία που συμμετέχει στη «The Solent Cluster», μια πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία επικεντρώνεται σε επενδύσεις στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη βιομηχανία, τις μεταφορές, αλλά και τις κατοικίες.

Η πρωτοβουλία «The Solent Cluster» αποτελεί μια διατομεακή συνεργασία διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστικών και μηχανολογικών εταιρειών, τοπικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και υποδομών, καθώς και ακαδημαϊκών οργανισμών.

Η Emirates συγκεντρώνει περισσότερα από 100 μέλη ως μέρος της ομάδας αυτής, μαζί με ιδρυτικά μέλη, τους «Solent Partners» (προηγούμενη ονομασία «The Solent LEP»), τον παγκόσμιο πάροχο ενέργειας ExxonMobil και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. Τα ιδρυτικά μέλη μοιράζονται το καθένα λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά τους για την ομάδα, καθώς και τρόπους να εξασφαλίσει υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να παράγει καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας.

Βιώσιμο Αεροπορικό καύσιμο (SAF)

Μέσω της πρωτοβουλίας «The Solent Cluster» υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας μονάδας παραγωγής Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF) με εκτιμώμενη παραγωγική δυναμική έως και 200.000 τόνους καυσίμου ανά έτος. Σε περίπτωση που εγκριθεί, το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να τεθεί σε λειτουργία το 2032. Το αεροπορικό καύσιμο που θα παράγεται στο εργοστάσιο θα μπορούσε να αποτρέψει την εκπομπή 563 κιλοτόνων διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο, παράγοντας καύσιμο με 70% λιγότερες εκπομπές ρύπων συγκριτικά με την κηροζίνη. Μέσω του ήδη υπάρχοντος δικτύου, το Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο (SAF) μπορεί να διανεμηθεί από τη μονάδα παραγωγής σε μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούνται από την Emirates, όπως τα αεροδρόμια του Heathrow και του Gatwick.

O μακροπρόθεσμος στόχος της Emirates να εξασφαλίσει – μέσω της πρωτοβουλίας «The Solent Cluster» – Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο (SAF) το οποίο θα παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μέρος ενός μεγάλου εύρους πρωτοβουλιών σχετικά με το SAF που έχει ήδη ανακοινώσει η αεροπορική εταιρεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως ακόλουθο των δοκιμαστικών πτήσεων της Emirates με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο με αεροσκάφη τύπου Α380 και τύπου Boeing 777 που πραγματοποιήθηκαν το 2023. Ακόμη, η Emirates και η Neste έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους με στόχο την προμήθεια Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου το 2024 και το 2025 για τις δραστηριότητες του αερομεταφορέα στο Άμστερνταμ και τη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία διέθεσε μίγμα SAF για πρώτη φορά στον κόμβο της στο Ντουμπάι για εμπορικές πτήσεις, τον Οκτώβριο του 2023.

Ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Στην Emirates είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμμετοχή μας σε οργανισμούς και πρωτοβουλίες όπως η «The Solent Cluster». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει τη δυνατότητα να καινοτομήσει παραγωγή καθαρής ενέργειας και αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση του Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF) στο δίκτυό μας. Μαζί με τους συνεργάτες μας, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε σε αυτές τις προσπάθειες, προσβλέποντας παράλληλα στο θετικό αντίκτυπο της πρωτοβουλίας «The Solent Cluster» τόσο στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και σε Νοτιοανατολικές περιοχές και σε μεγάλο εύρος βιομηχανιών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024