Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Η Ελλάδα και ο ελληνισμός θα ήταν φτωχότεροι χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των Ποντίων

Πετραλιά: Η Ελλάδα και ο ελληνισμός θα ήταν φτωχότεροι χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των Ποντίων

“Η γενέτειρα Ελλάδα οφείλει να σταθεί, και θα σταθεί, δίπλα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ποντιακός Ελληνισμός. Θα καταβάλλεικάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τα επιλύσει άμεσα και αποφασιστικά, […]

“Η γενέτειρα Ελλάδα οφείλει να σταθεί, και θα σταθεί, δίπλα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ποντιακός Ελληνισμός. Θα καταβάλλει<...>κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τα επιλύσει άμεσα και αποφασιστικά, ως ελάχιστη ένδειξη ενδιαφέροντας και αναγνώρισης της προσφοράς του”. Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε την ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, κατά την έναρξη του 6ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποντιακού Ελληνισμού (Πέμπτη), οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χτες, Κυριακή 9 Ιουλίου 2006.

Η υπουργός αναφερόμενη στους εκπροσώπους των ποντιακών ομοσπονδιών τόνισε ότι “το σημαντικότατο έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας, κρατούν άσβεστη τη φλόγα της ποντιακής παράδοσης, συνδέουν το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Ο Ποντιακός Ελληνισμός, όπως και ο Ελληνισμός γενικότερα, έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά. Ότι αντέχει στο χρόνο. Ότι διεκδικεί το παρόν του και πορεύεται στο μέλλον του, με πλούσιες ιστορικές και πολιτισμικές αποσκευές.

Γνήσιοι εκφραστές του ελληνικού πολιτισμού, του ελληνικού πνεύματος, φυλάσσοντας αναλλοίωτη την πίστη, την αγάπη στην πατρίδα, τα ήθη και τα έθιμα, την πλούσια ελληνική παράδοση, οι Πόντιοι κατάφεραν να διατηρήσουν ακέραιη την ταυτότητά τους”.

Παράλληλα η κα Πετραλιά επισήμανε ότι “σήμερα, περίπου ενάμιση εκατομμύριο Ποντίων στην Ελλάδα και τη Διασπορά διατρανώνουν το ελληνικό πνεύμα, συνεισφέροντας στην αναγεννητική προσπάθεια τους έθνους”, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα και ο ελληνισμός θα ήταν φτωχότεροι χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των Ποντίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024